Huawei Mate 50, aproape de lansare: probabil cel mai bun telefon pe care NU ți-l dorești în România

Huawei Mate 50, aproape de lansare: probabil cel mai bun telefon pe care NU ți-l dorești în România

Chiar dacă mai este un pic până la lansarea oficială a noului Huawei Mate 50 Pro, cel mai nou smartphone de top al chinezilor a făcut deja subiectul mai multor speculații. Ca de obicei, va fi un telefon foarte bun pentru poze și, la fel ca în ultimii ani, este aproape imposibil de recomandat pe meleaguri mioritice.

Huawei Mate 50 Pro va fi cel de-al doilea smartphone de top lansat în aproximativ un an de către gigantul chinezesc. La fel ca în cazul P50 Pro, însă, acesta va veni la pachet cu specificații de top, abilități deosebite pe partea de captură foto și mai multe motive pentru care nu-l poți recomanda ca o posibilă achiziție.

În primul rând, degeaba va fi un telefon scump lansat în 2022, pentru că va veni fără conectivitate 5G, încă o consecință negativă a sancțiunilor impuse de americani celor de la Huawei. Aparent, va exista o carcasă care să aducă conectivitate 5G printr-un eSIM, dar este improbabil ca cineva să facă investiția adițională. În cazul în care ți se pare un scenariu exagerat, merită să ai în vedere că același lucru s-a întâmplat și cu Huawei P50 Pro lansat în august 2021. Respectivul smartphone a venit cu Snapdragon 888, cel mai rapid SoC la acea vreme, dar într-o variantă 4G.

Nu în ultimul rând, terminalele Huawei, indiferent dacă vorbim de smartphone-uri sau tablete, nici în 2022, nu au acces la serviciile Google. Asta înseamnă că ești obligat să-ți descarci toate aplicațiile din Huawei AppGallery, magazinul virtual al chinezilor. Aceasta nu ar fi neapărat o problemă majoră, dacă măcar ai avea posibilitatea să-ți instalezi aplicații foarte utile, precum ING HomeBank, Uber sau Tazz, dar acestea lipsesc cu desăvârșire. Dacă ești clientul serviciilor menționate sau, pur și simplu, îți place să te joci Diablo Immortal, Huawei nu este pentru tine, iar viitorul Mate 50 Pro, cu atât mai puțin.

Huawei-MAte-50-series
Huawei Mate 50 Series, noul telefon cu probleme vechi

Huawei Mate 50 Pro, încă un telefon greu de recomandat

Conform datelor care au început deja să circule pe internet, noul Huawei Mate 50 Pro nu va mai avea pe spate sigla Leica, dar asta nu înseamnă că-și va pierde abilitatea de a crea fotografii impresionante. O imagine oficială cu aparatul încă nu a fost publicată, dar sunt șanse mari să se bucure de o lansare oficială pe 12 septembrie 2022.

Telefonul va avea în continuare camerele instalate într-o formă circulară pe spatele aparatului, la fel ca iterația de acum un an. Nu va avea conectivitate 5G, ci va fi limitat la un chipset high end cu conectivitate 4G. Acest detaliu reprezintă o problemă destul de dureroasă într-o țară precum România, care are deja rețele 5G în mai multe orașe mari. Pe partea de procesare, s-ar putea să vină cu un procesor Snapdragon de ultimă generație, Snapdragon 8 Gen 1 4G, dar un Huawei HiSilicon Kirin 9000s este de asemenea vehiculat. Nu în ultimul rând, ar trebui să ruleze HarmonyOS 3.0, cea mai recentă iterație a sistemului de operare creat in-house de Huawei ca o alternativă la Androidul cu servicii Google pe care îl găsești pe majoritatea smartphone-urilor din piață care nu sunt create de Apple.