Xiaomi 12S Ultra mizează pe tehnologia Leica: care sunt îmbunătățirile pe care gigantul chinez le aduce camerelor foto

Xiaomi 12S Ultra mizează pe tehnologia Leica: care sunt îmbunătățirile pe care gigantul chinez le aduce camerelor foto

La doar șase luni de la lansarea anterioară, Xiaomi a anunțat încă un trio de smartphone-uri, pentru a marca începutul parteneriatului cu Leica.

Noua serie 12S dispune de MIUI 13, bazat pe Android 12, și rulează pe procesorul emblematic Snapdragon 8+ Gen 1 al Qualcomm, care se presupune că ar fi mai eficient.

De asemenea, 12S Ultra are un senzor principal Sony IMX989 de 1 inch și 50,3 megapixeli. Acest lucru se traduce printr-o dimensiune generoasă a pixelilor de 1,6 um, care apoi se dublează la 3,2 um, prin pixel binning, pentru a obține o precizie a culorilor îmbunătățită și performanță la lumină scăzută (adică la fotografiile de noapte, spre exemplu).

Leica, motivul pentru care ai putea să vrei să ai un Xiaomi 12S Ultra

Vestea cu adevărat bună este că tehnologia Leica va fi parte integrată din Xiaomi 12S Ultra, device-ul fiind echipat cu o cameră Leica Summicron 1:1.9-4.1 / 13-120 ASPH care acoperă toate cele trei camere din spate: camera principală de 50,3 megapixeli, menționată mai sus (23 mm, f/1,9), împreună cu cea ultra-wide, de 48 de megapixeli (13mm, f/2.2) și camera periscopică de 48 de megapixeli (120mm, f/4.1). Ambele camere de 48 de megapixeli folosesc un senzor Sony IMX586 de 1/2 inch. Întreaga „insulă circulară” a camerei este menită să te scape de „strălucirea” lentilelor și tinde să îmbunătățească consistența imaginii, pe fiecare obiectiv.

În plus față de unele filtre Leica deja cunoscute, vei putea comuta între două stiluri fotografice: „Leica Authentic Look”, pentru fotografii cu aspect natural, cu o adâncime tridimensională mai puternică și „Leica Vibrant Look”, care adaugă contribuția Xiaomi la această tehnologie, păstrând, în același timp, autenticitatea, spune producătorul.

Pe cealaltă parte a telefonului, există o cameră selfie de 32 de megapixeli. Aceste camere sunt capabile de înregistrare video Dolby Vision HDR (până la 4K@60fps), transfomând, astfel, Xiaomi 12S Ultra în primul dispozitiv Android care prezintă astfel de caracteristici.

Xiaomi 12S Ultra are, de asemenea, două cipuri Xiaomi Surge: un chipset de încărcare rapidă Surge P1 și un chipset de gestionare a bateriei Surge G1. Acestea oferă suport pentru încărcare rapidă cu fir de 67 W, încărcare rapidă fără fir de 50 W și încărcare inversată de 10 W, pentru bateria cu anod de siliciu cu oxigen, cu o singură celulă, de 4.860 mAh.

Menținerea temperaturii optime a telefonului este, de asemenea, cheia pentru o baterie care să reziste în timp, ca să nu mai vorbim despre performanța sportită, dacă obișnuiești să te joci pe device-ul mobil. Xiaomi 12S Ultra este echipat cu o „pompă de răcire tridimensională” care deplasează lichidul de răcire pe suprafețe calde.