Cea mai ieftină mașină electrică “vine” din China: ce oferă la 5000 de euro

Cea mai ieftină mașină electrică “vine” din China: ce oferă la 5000 de euro

BAW a dezvăluit Yuanbao, un vehicul electric mic pentru piața chineză, conceput să concureze cu popularul Wuling HongGuang Mini EV, precum și cu modelele foarte asemănătoare Chery QQ Ice Cream și Dongfeng FengGuang Mini EV.

Designul BAW Yuanbao pare destul de familiar, încercând din greu să-și reproducă rivalii populari cu proporții în două cutii, unități de iluminare pătrate, roți minuscule de 13 inchi și elemente de stil simple. Culorile vii sunt oferite pentru a atrage cumpărătorii de sex feminin, care este principalul grup țintă pentru acest tip de vehicul.

După cum a raportat Car News China, numele Yuanbao reprezintă un tip de lingou de aur și argint folosit în China imperială, care simbolizează bogăția și puterea.

Măsurând 3.162 mm lungime, 1.498 mm lățime și 1.585 mm înălțime, cu un ampatament de 2.050 mm, BAW Yuanbao este puțin mai mare decât principalii săi concurenți, cu excepția înălțimii.

baw interior

Interiorul

În interior, cabina complet digitală cuprinde două ecrane de 10,25 inchi într-un singur panou de sine stătător. Tabloul de bord minimalist are orificii de aerisire conectate, accente de culoarea caroseriei și o plasă de depozitare în loc de torpedo, în timp ce volanul cu două spițe are butoane integrate cu un design foarte simplu.

Echipamentul include o cameră de 360 ​​de grade, senzori de parcare, ABS și asistență la pornirea în pantă, doar echipamentele cu specificații înalte beneficiază de airbag-uri. În ciuda amprentei mici, există patru locuri în interiorul Yuanbao, deși spațiul din spate pare îngust și portbagajul este mic.

Vehiculul este echipat cu un motor electric montat în spate care produce 20 kW / 27 CP și 85 Nm de cuplu, permițând o viteză maximă de 100 km/h. În funcție de variantă, bateria are o capacitate de 9,6 kWh sau 13,6 kWh, oferind o autonomie anunțată de 120 km sau respectiv 170 km.

BAW Yuanbao are un preț de pornire de 33.900 ¥ în China, ceea ce este echivalentul a aproximativ 4.850 euro. Dotările generoase, cu baterie mai mare, ajung la 7.150 euro. După modelul cu trei uși, BAW va lansa și o variantă mai lungă cu cinci uși, cu o caroserie restilizată, cu multe referințe SUV.

BAW (Beijing Auto Works) a fost o filială a BAIC (Beijing Auto Industry Corporation), dar acum este o marcă de sine stătătoare după un acord recent de separare.

Etichete: