Ce se întâmplă cu aplicațiile TV Google și YouTube: care sunt noile funcții

Ce se întâmplă cu aplicațiile TV Google și YouTube: care sunt noile funcții

După lansarea din 2020, aplicația Google TV este acum disponibilă pentru descărcare pe iOS. Dacă ai deja instalat pe telefon software-ul Google Play Movies și TV anterior al companiei, această aplicație îl va înlocui.

Ca și în cazul omologului său Android, aplicația Google TV îți permite să folosești smartphone-ul ca telecomandă pentru dispozitivul tău cu sistem de operare Google TV sau Android TV, facilitând, printre altele, introducerea titlurilor filmelor și emisiunilor TV pe care vrei să le vizionezi.

De asemenea, poți utiliza aplicația pentru a agrega recomandări de conținut de la diferite servicii de streaming. Nu toate platformele sunt acceptate – Netflix lipsește, de exemplu – dar faptul că poți crea o singură listă de urmărire pentru fiecare serviciu pentru care plătești este util. În plus, este posibil să creezi liste de urmărire în jurul actorilor tăi preferați. Și pe măsură ce evaluezi filmele și emisiunile, aplicația își va rafina sugestiile. Vei găsi, de asemenea, fluxuri personalizate cu link-uri către știri, recenzii și multe altele. În cele din urmă, există o secțiune dedicată conținutului pe care l-ai achiziționat și închiriat de la Google.

Google TV și YouTube TV

Poți vedea cea mai mare parte a funcționalității afișate în iPhone-ul care redă Google partajat. Poți descărca aplicația Google TV din App Store.

De asemenea, dacă te uiți pe YouTube pe televizor, există șanse mari să urmărești acel videoclip pe telefon, pentru a lăsa un comentariu sau a lăsa un like. Acum, compania lansează o funcție care îți permite să îți folosești telefonul Android sau iPhone-ul ca al doilea ecran pentru aplicația TV YouTube. Atinge „conectați” în aplicația mobilă și videoclipul va fi sincronizat între cele două dispozitive – poți comenta, dona, face cumpărături sau interacționa în alt mod cu un videoclip care se redă pe ecranul mai mare.

Va trebui să te conectezi la același cont YouTube pe ambele dispozitive. A doua caracteristică a ecranului nu este legată de anumite platforme TV, deci nu ar trebui să îți faci griji cu privire la utilizarea setului „greșit” sau a casetei media.

Upgrade-ul este o recunoaștere a faptului că deseori dorești să faci mai mult cu un videoclip decât doar să îl vizionezi și că probabil ai telefonul în mână în timp ce stai pe canapea. Aproximativ 88% dintre oameni folosesc un telefon sau o tabletă în timp ce se uită la televizor, conform datelor Nielsen. YouTube întârzie relativ în acest sens, dar acesta este încă un upgrade util.

Citește și: