Ce șanse are Top Gun 3 să devină realitate, după ce Maverick „a rupt gura târgului”: ce planuri există

Ce șanse are Top Gun 3 să devină realitate, după ce Maverick „a rupt gura târgului”: ce planuri există

În urma succesului critic, dar și comercial, al lui Top Gun: Maverick, producătorul Jerry Bruckheimer a vorbit despre planurile pentru un eventual Top Gun 3.

După ani de întârziere, în principal din cauza pandemiei de COVID-19, continuarea mult așteptată a clasicului lui Tony Scott, din 1986, a debutat, în sfârșit, în cinematograf weekendul trecut, stabilind mai multe recorduri.

Nu numai că Top Gun 2 a depășit Pirates of the Caribbean 3, dar a bifat, de asemenea, și un weekend grandios de lansare, în cariera lui Tom Cruise, cu mai bine de 156 de milioane de dolari.

Tom Cruise a revenit în fruntea distribuției alături de colegul său, Val Kilmer, dar și alături de Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman și Ed Harris.

Cu o acțiune plasată la 36 de ani după predecesorul său iconic, filmul continuă povestea pilotului de testare Pete „Maverick” Mitchell, care revine la programul Top Gun pentru a antrena o generație mai tânără de piloți de luptă, inclusiv pe Bradley „Rooster” Bradshaw, fiul regretatului RIO.

Ce a spus Bruckheimer despre un eventual Top Gun 3

Într-un nou interviu pentru Deadline, Bruckheimer a abordat posibilitatea unui al treilea film din serie. Producătorul spune că nu există planuri imediate pentru o continuare a lui Maverick, deși a părut deschis la idee și nu a exclus nimic. Deocamdată, Bruckheimer a spus pur și simplu: „Hai să călărim acest val deocamdată”, referindu-se la weekendul impozant de lansare al filmului său.

Chiar înainte de lansarea în cinematografe, recenziile pentru Maverick au adunat laude cu nemiluita, mai ales pentru secvențele aeriene intense ale filmului, multe dintre acestea fiind executate chiar de Tom Cruise.

Powell a comentat, la rândul lui, cum s-ar putea întâmpla partea a treia, împărtășindu-și propriile cerințe pentru o altă continuare. În primul rând, ar fi dificil să ne imaginăm un alt film Top Gun fără Tom Cruise și regizorul Joseph Kosinski, care s-au dovedit esențiali în angajamentul sequelului față de realizarea de efecte CGI.

Rămâne de văzut cum și dacă această idee se va materializa, însă.

Totuși, înainte ca Top Gun să se transforme, efectiv, într-o franciză, poate că ar trebui să te bucuri de prezent.

Citește și: