Ce salariu primește, de fapt, un însoțitor de zbor Wizz Air: compania se află în plin proces de recrutare

Ce salariu primește, de fapt, un însoțitor de zbor Wizz Air: compania se află în plin proces de recrutare

Compania Wizz Air a anunțat că intenționează să-și mărească numărul de angajați, în perioada imediat următoare, divulgând și care sunt salariile pe care însoțitorii de zbor le încasează.

Mai exact, compania are intenția de a angaja mai bine de 2.000 de persoane, în fiecare an, până la sfârșitul anului 2030 vrând să-și tripleze capacitatea de operare, dar și vânzările.

Această măsură ar putea, de asemenea, să rezolve și o parte din problemele actuale, referitoare la incapacitatea companiei de a face față cererii.

„Multe dintre aeroporturi și companiile de handling nu sunt pregătite. Avem avioane care stau la sol, în diferite orașe, care ar trebui să stea acolo pentru 30-40 minute, timp în care coboară pasagerii, se urcă ceilalți, se dau jos și se încarcă bagajele. Acum aceste avioane petrec între două și cinci ore pentru că nu este personal la sol. (…) Nu vrem să anulăm zboruri. Noi pierdem, angajații nu zboară, deci nu câștigă, toată lumea are de suferit”, a declarat Andras Rado, Senior Cabin Crew Recruitment în cadrul Wizz Air.

Wizz Air a dar publicității luni, 11 iulie, că a bifat o pierdere operațională de 285 de milioane de euro în primul trimestru din acest an financiar, informează Reuters.

Câți bani ai putea încasa, dacă te-ai angaja la Wizz Air

În încercarea de a-i motiva pe oameni să aplice pentru posturile vacante din cadrul companiei (100 de însoțitori de zbor), Wizz Air a dat publicității sumele pe care angajații curenți le încasează.

Astfel, manipulanții din aeroport pot câștiga 500 de euro, iar asta în condițiile în care același loc de muncă, dar în Germania, este plătit cu 1.700-2.500 de euro.

Pe de altă parte, un însoțitor de zbor începător poate primi un salariu brut de 3.755 de lei. „Dar pentru că folosim impozitarea elvețiană, brutul nu este departe de net”, a completat Andras Rado.

Mai mult, compania oferă și o indemnizație de zbor, astfel că, în anumite condiții, un însoțitor de zbor ar putea ajunge să încaseze total în jur de 1.000 de euro pe lună, plus un comision din vânzările din avion.

În afară de București, Wizz caută, de asemenea, viitori angajați și din Bacău, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu sau Timișoara.