Elon Musk ar fi încălcat contractul de confidențialitate cu Twitter: ce „a dat din casă” CEO-ul SpaceX și Tesla

Elon Musk ar fi încălcat contractul de confidențialitate cu Twitter: ce „a dat din casă” CEO-ul SpaceX și Tesla

După ce a anunțat vineri că se mai gândește dacă să achiziționeze, până la urmă, Twitter, Elon Musk face o nouă mărturisire care pune pe jar și mai mult relația lui cu mai marii companiei.

Tweetul lui Elon Musk l-a determinat pe CEO-ul Parag Agrawal să spună că Twitter este „pregătit pentru toate scenariile”, Musk a declarat că echipa sa va testa „un eșantion aleatoriu de 100 de urmăritori” pentru a verifica cifrele Twitter.

Potrivit miliardarului, unul dintre răspunsurile pe care le-a dat la o întrebare despre metodologia sa a determinat un răspuns din partea echipei juridice a Twitter.

„Am ales 100 ca număr de dimensionare a eșantionului, pentru că asta este ceea ce Twitter folosește pentru a calcula <5% fals/spam/duplicat”, a spus Elon Musk, în presupusul tweet ofensator. „Echipa Twitter Legal tocmai m-a sunat pentru a se plânge că le-am încălcat contractul de confidențialiate, dezvăluind că dimensiunea eșantionului de verificare bot este de 100”, a adăugat Elon Musk, mai apoi.

Elon Musk nu se dezminte și încalcă toate regulile

„Sunteți manipulați de algoritm în moduri pe care nu le realizați”, a adăugat magnatul.

Mesajul a atras atenția fostului CEO al Twitter Jack Dorsey. „A fost conceput pur și simplu pentru a vă economisi timp atunci când sunteți departe de aplicație, pentru un timp”, i-a răspuns Dorsey lui Musk.

Dorsey a răspuns mai apoi cuiva care a spus că fluxul de algoritm al Twitter a fost „cu siguranță” conceput pentru a manipula. „Nu, nu a fost conceput pentru a manipula. A fost conceput pentru a vă ajuta”, a completat Dorsey. „Asta poate avea, cu siguranță, consecințe nedorite”, s-a mai zis.

Ulterior, Elon Musk a părut să o întoarcă. „Nu sugerez că algoritmul ar fi fost făcut cu intenții rele, ci mai degrabă că încearcă să ghicească ce ai putea dori să citești și, făcând acest lucru, te manipuleze într-un fel pe care nici nu-l realizezi”.

Citește și: