Ce fac românii frecvent pe plajă, iar apoi se plâng că în România nu este ca în Grecia: ghid de comportament al turistului civilizat

Ce fac românii frecvent pe plajă, iar apoi se plâng că în România nu este ca în Grecia: ghid de comportament al turistului civilizat

Foarte mulți români se plâng de condițiile de pe litoralul românesc, însă ceea ce fac ei este să nu analizeze comportamentul lor în timp ce se află acolo. Iată ce fac românii la plajă, deși își doresc condiții ca în Grecia.

Atunci când mergem la plajă, ne așteptăm ca acest lucru să fie și unul dintre cele mai plăcute momente ale vacanței de la malul mării. Cu toate acestea, comportamentul multor români poate dăuna calității vacanței tale, dar și liniștii.

An de an, putem vedea ceea ce reprezintă un concediu alături de turiștii cărora nu le pasă de simțul civic și de bunăstarea celorlalți turiști. În urma unui sondaj au fost stabilite cele mai dezagreabile comportamente ale turiștilor aflați la plajă.

Una dintre cele mai mari probleme întâlnite pe litoralul românesc este gunoiul. Ambalaje, sticle sau coji de fructe, toate acestea pot fi văzute de multe ori pe plajă. Ia aminte astfel ca data viitoare să iei după tine resturile rămase pe care le poți arunca la cel mai apropiat coș de gunoi.

Nu este nimic greșit în a fi mulțumit de felul în care arată corpul tău. Totuși, de la acest lucru până la a ajunge să te expui fără motiv pe plajă, este o diferență majoră. Dacă știi că ești o persoană fără inhibiții, alege un loc pe o plajă special amenjată în acest sens cum ar fi o plajă pentru nudiști.

Gălăgia este, de asemenea, o mare problemă în cazul litoralului românesc. Iar aici nu ne referim neapărat la muzica ce se poate auzi de la toate localurile din jurul plajei, ci despre persoanele care nu țin cont că în jurul lor se află și alți turiști și cărora le displace ca cineva să vorbească tare la telefon sau să audă celelalte conversații. Ține minte că muzica poate fi ascultată în căști, iar discuțiile pot fi purtate pe un ton firesc.

Ghid de bune maniere la mare plaja litoral

Ce nu ar trebui să facă românii la plajă

Părinții aleg de multe ori să meargă cu cei mici la mare, însă acest lucru poate deveni o problemă pentru ceilalți turiști atunci când copiii nu sunt supravegheați, iar cei mici le pot aduce atingere liniștii turiștilor din jur. Poți explica celui mic faptul că nu trebuie să arunce cu nisip sau să strige atunci când aceste acțiuni îi pot deranja pe ceilalți turiști.

Consumul de alcool este foarte întâlnit pe plajă, însă există anumite persoane care nu își cunosc limitele și ajung într-o stare avansată de ebrietate. Mulți dintre noi am avut neșansa ca măcar o dată să avem în preajmă un astfel de turist care, din cauza aburilor lui Bachus, își schimbă și comportamentul în societate.

Muzica este un motiv de relaxare sau de petrecere pentru majoritatea dintre noi, însă devine o problemă atunci când te afli la plajă și aduci aparatura cu tine, deranjându-i și pe ceilalți turiști care doresc, poate, doar să asculte valurile.

Ai auzit de iubirea de-o vară și de multe ori, aceasta are loc la malul mării. Ceea ce este un comportament mai puțin acceptat de către societate este acela al amorezilor care aleg să aibă un comportament din viața privată, în public, de față cu ceilalți turiști.

Citește și: