Câți bani se fac, de fapt, din YouTube și cine sunt magnații platformei

Câți bani se fac, de fapt, din YouTube și cine sunt magnații platformei

Populara platformă video YouTube este o sursă generatoare de bani frumoși pentru creatorii de conținut. De la câteva zeci de dolari pe lună, până la milioane, multe dintre persoanele care activează în vlogging își umplu buzunarele cu bani.

La nivel global, YouTube are zeci de milioane de creatori de conținut. Unii dintre ei reușesc să adune în jurul lor adevărate comunități de oameni care le împărtășesc ideile, valorile și le apreciază conținutul.

Bani din YouTube se fac destul de simplu, în aparență, dar în spatele veniturilor generoase stă și multă muncă, răbdare, pasiune și, desigur, aptitudini în acest domeniu. Poți face bani atât din publicitate, cât și din numărul de vizualizări sau din donațiile membrilor care te susțin.

Unii fac mai mulți bani din YouTube decât oamenii de afaceri

Unii dintre creatorii de conținut ajung la sume pe care nu le-ar putea câștiga nici din afaceri mari, în imobiliare, de exemplu.

Se pare că sunt persoane care câștigă, lunar, chiar și câteva milioane de euro. Desigur că numărul acestora nu este foarte mare, dar destul de mulți își pot asigura un trai mai mult decât decent, doar din conținutul pe care îl publică pe celebra platformă.

Dacă ar fi să ne referim la clasamentul celor mai bine plătiți creatori de conținut de pe YouTube, discuția trebuie să pornească de la MrBeast, un tânăr de 23 de ani, care este liderul acestui top.

Acesta a câştigat 54 de milioane de dolari în 2021. Suma e atât de mare, încât niciun alt creator de conținut nu a reușit să o egaleze până la această oră.

În cazul în care ești curios de ce are acest băiat atât de mult succes, răspusul este cât se poate de simplu. Știe să satisfacă cererea de pe piață. Majoritatea clipurilor sunt despre cascadorii, domeniul pe care tânărul îl stăpânește cel mai bine.

Clasamentul celor mai bogați creatori de conținut

Pe locul al doilea în clasament se află Jake Paul, cu 45 de milioane de dolari. Clasamentul e completat de: Markiplier, cu 38 de milioane, Rhett and Link, cu 30 de milioane, Unspeakable, cu 28,5 milioane, Nastya, cu 28 de milioane, Ryan Kaji, cu 27 de milioane, Dude Perfect, cu 20 de milioane, Logan Paul, cu 18 milioane și Preston Arsement cu 16 milioane.

Per ansamblu, anul trecut a fost unul excepțional pentru cei care profesează în acest domeniu. Se pare că primii zece YouTuberi au câştigat împreună aproximativ 300 de milioane de dolari în 2021