Cât costă să-ți instalezi panouri fotovoltaice în România, poți plăti și în rate. În cât timp îți recuperezi investiția în panouri solare

Cât costă să-ți instalezi panouri fotovoltaice în România, poți plăti și în rate. În cât timp îți recuperezi investiția în panouri solare

Pe lângă programele statului român de încurajare a tranziției la energie regenerabilă prin subvenții, tot mai multe companii mici și mari de pe meleaguri mioritice vin cu oferte. Astfel, dacă vrei să știi cât costă să-ți instalezi panouri fotovoltaice, nu mai trebuie să vânezi răspunsul prea mult.

Tot mai mulți români sunt interesați de panouri fotovoltaice și sunt dispuși să facă investiții semnificative în acest sens. În contextul scumpirilor extraordinare la energie electrică și gaze naturale în România, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că se vânează facturi la energie cu până la 90% mai mici. Nu de alta, dar experții sunt de părere că acesta este câștigul real al celor care ajung să producă energie verde. Rămâne doar să știi cât costă panourile fotovoltaice, ca să-ți dai seama dacă îți permiți o astfel de cheltuială.

Cât costă să-ți instalezi panouri solare prin E.ON Solar Home

În 2021, aproximativ 150 de clienți casnici ai E.ON Energie România au devenit prosumatori prin soluția E.ON Solar Home. Practic, au apelat la E.ON pentru instalarea unor soluții regenerabile de energie pe bază de panouri fotovoltaice la cheie. În acest fel, românii au o soluție sigură că vor putea să-și reducă facturile la energie.

În urma montării a aproximativ 3500 de panouri fotovoltaice prin programul menționat mai sus, au fost generați nu mai puțin de 300 MWh pe an, o valoare suficientă pentru a ilumina o casă cu 10 becuri pentru 200 de ani. Cel mai mare beneficiu ține însă de scăderea poluării, fiind reduse emisiile de dioxid de carbon cu 646 de tone anual sau echivalentul a 162 de mașini.

În ceea ce privește costurile instalării unei soluții complete pe bază de fotovoltaice, în cazul E.ON, vorbim de prețuri care încep de la 25.000 de lei. Partea bună este însă că acea sumă poate fi achitată în rate lunare fixe, pe o perioadă de 1, 3, 5 sau 7 ani, în funcție de veniturile tale. Pe site-ul E-ON, în cazul celor care își doresc o soluție de 3-5 kW, prețul în rate începe de la 599 de lei pentru curent monofazic și 628 de lei pentru trifazic. Procesul de instalare durează aproximativ 30 de zile, iar garanția oferită este de 15 ani. În funcție de consumul fiecăruia și de puterea instalată, estimarea este că investiția va fi recuperată între 2 și 4 ani.

Citește și: