Scade prețul carburanților. Șoferii din România au trăit s-o vadă și pe asta

Scade prețul carburanților. Șoferii din România au trăit s-o vadă și pe asta

În sfârșit, se materializează cea mai arzătoare dorință a șoferilor români: o importantă voce din cadrul coaliției de guvernare anunță faptul că benzina și motorina încep să intre pe un trend descendent, în timp ce prețurile petrolului scad și ele. Practic, ieftinirile sunt iminente, sunt o certitudine.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, căci despre domnia sa este vorba, a venit cu o veste neașteptat de bună pentru șoferii din țara noastră. Prețurile la pompă încep să scadă, nu mai există cale de întors pentru carburanți, din moment ce se resimt și deprecieri ale cotațiilor petrolului la nivel internațional.

Totuși, ministrul spune că nu vrea să facă predicții, practic nu ne promite că va apărea o scădere, ceea ce spune domnia sa este însă într-o logică firească.

Din moment ce atunci când petrolul se scumpește, imediat apar și creșteri de preț la pompă, e firesc ca acum, când prețul petrolului face pași în spate, carburantul să se ieftinească la pompă.

Prin urmare, la asta se așteaptă și ministrul, iar dacă piața reacționează așa cum ar trebui, nu există urmă de îndoială asupra acestuia scenariu.

Ministrul care dă tonul ieftinirilor la pompă

”Acolo mă feresc să fac o predicție. Am observat în ultimele săptămâni o constantă a prețului petrolului, în jur de 100 de dolari. Și dacă a fost o oarecare creștere, a urmat imediat o descreștere inclusiv a cotațiilor motorinei pe care o importăm, cotațiilor internaționale ale ale motorinei. Deci nu aș face o predicție. Dar pe termen scurt nu cred că vom avea probleme cu prețul carburanților.

De altfel, dacă ne uităm pe analize financiare se estimează o scădere a consumului de petrol, o scădere a cererii. Asta înseamnă că și prețul e clar, nu va mai crește și va urma un un trend descendent. Dar mă feresc să fac aceste aceste predicții, pentru că totuși suntem cu război la frontieră. Oricând se poate întâmpla.

Prețul gazului a explodat și asta numai în manipularea de piață de cantitate. Pentru momentul când reduci cantitatea și anunți că tu reduci cantitatea spunând că sunt nu știu ce motive tehnice, dai un semnal în piață că n-ar mai fi gaz”, a declarat Popescu la Digi 24.