Casa unui fost premier ucrainean, lovită de bombe. Vitold Fokin s-a adăpostit lângă România

Casa unui fost premier ucrainean, lovită de bombe. Vitold Fokin s-a adăpostit lângă România

Casa unui fost premier ucrainean a fost lovită de bombe în timp ce bărbatul era plecat din țară. Întrucât nu a mai avut unde să se întoarcă, acesta s-a adăpostit lângă România. Din fericire, nu era nimeni în casă în momentul atacului, astfel că nu au existat victime. „Aveam de gând să merg acasă, dar s-a dovedit că nu mai aveam unde“, a spus el. Mai multe detalii, în continuare.

Casa unui fost premier al Ucrainei a fost lovită de bombe

Bombardamentele forțelor lui Putin în Kiev l-au lăsat fără locuință pe fostul premier al Ucrainei, Vitold Fokin. Bărbatul ar fi putut să-și piardă viața în urma atacului, însă, din fericire, nu era acasă în acel moment. Nicio altă persoană nu se afla în interiorul clădirii, astfel că nu au existat victime.

Fokin era plecat în vizită în Moldova. După ce a aflat că a rămas fără casă, bărbatul s-a adăpostit lângă România. În ciuda faptului că armata ucraineană a început, treptat, să elimine trupele ruse din regiunea Kiev, ocupanții ruși continuă să bombardeze capitala ucraineană.

În noaptea de duminică spre luni, o ploaie de rachete a lovit casa primului premier al Ucrainei, situată în cartierul Darnițchi. Nepoata acestuia a povestit pe contul său de Instagram că fragmente dintr-o rachetă rusească, pe care apărarea antiaeriană ucraineană a reușit să o doboare, i-au lovit casa.

Tânăra a postat mai multe fotografii și videoclipuri cu pagubele. Aceasta a mai precizat că, în momentul bombardamentului, câinele familiei a fost ucis.

Citește și: Ucrainenii au transformat în trofee uriașele bombe cu care rușii au venit să-i atace. „Au uitat să le folosească în Al Doilea Război Mondial“

„Aveam de gând să merg acasă, dar nu mai aveam unde“

Potrivit celor relatate de nepoata fostului premier, toată familia sa se ascundea în subsol în timpul atacului. Vitold Fokin se afla în vizită la un prieten din Moldova când a avut loc incidentul.

„Da, casa mea a fost avariată. Este păcat pentru că acum sunt în vizită la prietenul meu din Moldova. Aveam de gând să merg acasă, dar s-a dovedit că nu mai aveam unde, pentru că geamurile și ușile erau sparte. Până nu le repară, nu mă pot întoarce“, a declarat fostul premier.

„Sunt convins că o vom reconstrui. Pagubele nu sunt chiar așa mari. Am timp aproximativ o săptămână ca să mă pot întoarce acasă. Toate acestea nu pot fi comparate cu ce se întâmplă acum cu celelalte orașe ale noastre. Mariupol este orașul mamei mele. Și când mă uit la ea, îmi este imposibil să nu plâng“, a completat el.

Citește și: