Capra cu trei iezi, ecranizată într-un horror: când îi poți vedea pe Maia Morgenstern şi Marius Bodochi în cinematografe

Capra cu trei iezi, ecranizată într-un horror: când îi poți vedea pe Maia Morgenstern şi Marius Bodochi în cinematografe

Retrasă de lume, în România rurală din secolul al XIX-lea, o văduvă și mamă a trei copii trebuie să apere ce a mai rămas din familia ei, cu orice preț, de un vechi prieten de familie, devenit dușman. Bazat pe una dintre cele mai cunoscute basme populare românești (Capra cu trei iezi, de Ion Creangă), acest film își propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei povești de adormit copiii și să trateze publicul cu o perspectivă diferită. Mai exact, despre cum arată tragedia, dincolo de cântecele fericite și personajele îndrăgite.

Capra cu trei iezi, horror românesc, din 28 octombrie în cinematografele din toată țara

Astfel, Maia Morgenstern şi Marius Bodochi sunt în rolurile principale în noul thriller/horror ce sapă în psihologia umană şi readuce în actualitate, sub o altă optică, o poveste extrem de populară. Regizat de Victor Canache, filmul Capra cu trei iezi va fi difuzat în cinematografele din toată ţara pe 28 octombrie.

„Nimeni nu a mai ecranizat Capra cu Trei Iezi până acum, deşi toţi ştim povestea. Aş vrea ca, după ce văd filmul, spectatorii să o recitească. S-ar putea să fie surprinşi. Filmul nu este o poveste pentru copii, ci un thriller plin de suspans. Tot ce veţi vedea pe ecran se regăseşte însă şi în basmul lui Creangă, dar e foarte important cum alegi să-l citeşti. Am avut norocul ca doi actori atât de mari – Maia Morgenstern şi Marius Bodochi – să mi se alăture în această aventură şi să dea viaţă unor personaje iconice”, a spus regizorul filmului, care își face debutul în lungmetraj cu această peliculă.

Scenariul este semnat de Victor Canache, producţia de Luana Georgiţă, iar montajul de Victor Canache şi Tudor D. Popescu.

Ca referință, „Capra Cu Trei Iezi”, distribuit de Transilvania Film, a câştigat Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în iunie 2022.