Canicula afectează producția de crypto: ce se întâmplă în această țară cu criptomonedele

Canicula afectează producția de crypto: ce se întâmplă în această țară cu criptomonedele

Minerii de crypto au luat, în sfârșit, cel puțin o decizie ecologică, când s-au oprit temporar din minat, pentru a evita supraîncărcarea rețelei electrice din Texas.

Recent, Electric Reliability Council din Texas, sau ERCOT, le-a cerut texanilor din tot statul să reducă consumul de energie pentru a preveni pene de curent și întreruperile de curent, în timpul unui val de căldură intens, cu temperaturi care urcă peste 37 de grade Celsius.

Într-un comunicat de presă, agenția a spus că, pe lângă faptul că provoacă o cerere record de energie pentru stat, căldura arzătoare a eliminat chiar și unele dintre opțiunile de energie regenerabilă din Texas, cum ar fi energia eoliană.

Industria crypto face mai mut rău?

Deoarece siturile miniere de crypto din Texas consumă până la un procent întreg din producția totală de energie a statului, Verge a declarat că minerii le închid în mod voluntary, pentru a preveni creșterea prețurilor pentru alți rezidenți și pentru a reduce consumul, la cererea ERCOT.

Acest lucru este deosebit de important deoarece EPA spune că decesele cauzate de căldură au crescut în SUA din 2015. În ultimii câțiva ani, a crescut gradul de conștientizare cu privire la cât de oribilă poate fi tehnologia blockchain pentru mediu. De asemenea, platformele miniere au cumpărat centrale electrice întregi pe gaz.

Merită remarcat faptul că acesta este, în general, un moment convenabil pentru a întrerupe o operațiune de criptomining. Piața criptomonedelor a intrat într-un vârf epic în ultima lună.

De asemenea, merită subliniat că este destul de ridicol că trăim într-o lume în care criptomonedele controlează 1% din consumul de energie al unui stat. Dar, în același timp, ar putea fi o oportunitate pentru industrie de a-și reabilita reputația zdrențuită – dacă ar continua să rezolve probleme reale care afectează oamenii obișnuiți.