Cancelarul Germaniei și Vladimir Putin, o nouă discuție despre situația Ucrainei. Ce s-a întâmplat cu negocierile pentru pace

Cancelarul Germaniei și Vladimir Putin, o nouă discuție despre situația Ucrainei. Ce s-a întâmplat cu negocierile pentru pace

Olaf Scholz și Vladimir Putin au avut, vineri, o nouă rundă de discuții cu privire la situația din Ucraina. Cei doi au discutat în special despre evacuarea civililor din uzina de oțel Azovstal din Mariupol.

Schimb de replici între Putin și Scholz. Ce și-au spus cei doi lideri, cu privire la războiul din Ucraina

Liderul de la Kremlin i-ar fi transmis cancelarului Germaniei că civilii au fost evacuați din uzina asediată Azovstal.

”S-a mai menționat că, datorită implicării reprezentanților ONU și ai Comitetului Internațional al Crucii Roșii, au fost evacuați civili, care au fost reținuți de forțele de securitate ucrainene la uzina Mariupol Azovstal”, spun rușii.

Vladimir Putin a dorist să puncteze și despre modul în care acesta vede negocierea dintre Rusia și Ucraina, sugerând că acestea au fost blocate de Kiev.

”A fost făcută o evaluare fundamentală a stării lucrurilor în negocierile ruso-ucrainene, care sunt în esență blocate de Kiev”, a mai transmis Kremlinul.

Cei doi lideri vor continua dialogul prin mai multe canale. Până în acest moment, autoritățile de la Berlin nu au făcut comentarii cu privire la discuția celor doi lideri.

Olaf Scholz susține aderarea Finlandei la NATO

Pe de altă parte, Germania susţine fără doar și toate dorința Finlandei de a deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, a anunţat joi după-amiază cancelarul Olaf Scholz. Cancelarul german chiar a avut un dialog cu preşedintele finlandez, Sauli Niinisto.

„Salut decizia Finlandei de a solicita aderarea la Alianţa Nord-Atlantică. Într-o conversaţie cu preşedintele Sauli Niinisto, l-am asigurat că are sprijinul deplin al Guvernului german”, a transmis Olaf Scholz, prin Twitter.

Reprezetnanții Finlandei au declarat joi dimineaţă că vor pune la bătaie toate eforturile pentru a depune o solicitare formală pentru aderarea la Alianţa Nord-Atlantică.

Finlanda şi Suedia au început să analizeze posibilităţi de a deveni membre NATO în contextul intervenţiei militare ruse în Ucraina.

Aderarea Finlandei la NATO va fi o „ameninţare evidentă” pentru Rusia, a reacţionat Administraţia Vladimir Putin.

Citește și: Șeful NATO dă asigurări Finlandei: ”Procesul de aderare se va derula fără probleme și rapid”

Citește și:
Etichete: