Cancelarul Germaniei afirmă că ofensiva rusă în Ucraina se împotmolește. De ce nu intervine NATO

Cancelarul Germaniei afirmă că ofensiva rusă în Ucraina se împotmolește. De ce nu intervine NATO

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, spune că ofensiva rusă în Ucraina „se împotmolește“, în ciuda „distrugerilor pe care le provoacă zi după zi“. Acesta a mai precizat, de asemenea, că alimentând războiul în țara vecină, Putin „distruge și viitorul Rusiei“. Potrivit cancelarului german, NATO nu se va implica în războiul dintre cele două țări: „NATO nu va pleca la război“. Mai multe informații, în continuare.

Cancelarul Germaniei: Ofensiva rusă în Ucraina se împotmolește

Ofensiva rusă în Ucraina se împotmolește, în ciuda distrugerilor pe care le provoacă zilnic ucrainenilor, a declarat miercuri cancelarul german, Olaf Scholz.

„Adevărul este că războiul distruge Ucraina, dar, făcând război, Putin distruge şi viitorul Rusiei“, a spus Olaf Scholz în Bundestag, oferind asigurări că Kievul poate „conta pe ajutorul“ Germaniei.

Cancelarul a adăugat că imaginile dezastrului din Ucraina sunt „greu de suportat“, subliniind că „refugiaţii sunt bineveniţi la noi“, potrivit Reuters.

„Imaginile care ne vin zilnic din Ucraina sunt greu de suportat: case distruse, spitale bombardate, oraşe asediate, soldaţi morţi şi din ce în ce mai mulţi civili ucişi şi răniţi, femei şi copii care fug cu puţinul pe care l-au putut lua cu ei din faţa tancurilor şi rachetelor lui Putin“, a mai declarat Scholz.

Citește și: Rușii și-au pierdut puterea de luptă, care a scăzut sub 90% față de nivelul de dinaintea invaziei în Ucraina. Cine face declarațiile

„NATO nu va pleca la război“

Până în prezent, Germania a primit este 232.000 de refugiaţi din Ucraina, potrivit cifrelor oficiale. Deși Ucraina continuă să ceară ajutorul țărilor europene, cancelarul german a reafirmat că Alianța nu va participa în mod direct la conflict, „oricât de dificil ar putea fi“.

„Oricât de dificil ar putea fi, nu vom ceda cererilor pentru o zonă de excludere aeriană. NATO nu va pleca la război“, a asigurat Olaf Scholz.

De asemenea, acesta a menționat că nu crede că Germania, nevoită să-şi reducă dependenţa energetică de Moscova, poate renunța la livrările de gaze sau petrol din Rusia pe termen scurt.

„A o face de pe o zi pe alta ar însemna să aruncăm ţara noastră şi toată Europa în recesiune“, a avertizat el, punctând că „sute de mii de locuri de muncă ar fi ameninţate“ şi „sectoare industriale întregi ar fi în dificultate“.

„Sancţiunile nu trebuie să lovească statele europene mai dur decât pe liderii ruşi“, este de părere Scholz.

Citește și: