Bula imobiliară se dezumflă în aceste zone din București: Cartierele unde preţurile apartamentelor scad puternic de la o lună la alta

Bula imobiliară se dezumflă în aceste zone din București: Cartierele unde preţurile apartamentelor scad puternic de la o lună la alta

Bula imobiliară din prezent pare să dea semne de slăbiciune în ultima perioadă, mai ales în anumite zone din București. Alfă care sunt cartierele din Capitală unde prețul apartamentelor au început să scadă.

Dorința multor români de a fi proprietari ai unui imobil a fost înecată în ultima perioadă când prețul imobilelor au început să crească, visul fiind tot mai departe de a le fi îndeplinit. Bula imobiliară a arătat creșteri substanțiale la prețurile apartamentelor.

Acesta nu avea să dureze însă foarte mult, începând ca în anumite zone din București, „dezumflarea„ bulei să aibă loc. Așadar, prețurile apartamentelor cunosc o scădere în anumite cartiere bucureștene, iar cei care doresc să achiziționeze un imobil, ar putea lua în calcul aceste locuri.

Apartamentele mai vechi cu trei camere din București au cunoscut o creștere a prețurilor în luna iunie 2022 cu o valoare medie de 100 de euro, ceea ce reprezintă 0,1 puncte procentuale în comparație cu luna martie a aceluiași an, ajungând la prețul de 109.285 de euro, potrivit Indexului Imobiliar ZF realizat alături de compania de consultanță imobiliară SVN România.

Bula imobiliară prezintă o tendință de scădere a prețurilor

Așadar, creșterea anuală a ajuns la 8,4% în luna iunie 2022, față de luna iulie a anului anterior. Diferența medie de preț a ajuns să fie de 8,450 de euro, iar ritmul de creștere a fost unui mai ușor, în comparație cu luna trecută. În analiză au fost incluse 20 de zone ale Bucureștiului, iar opt dintre acestea au cunoscut o scădere de prețuri în luna iulie, în comparație cu luna iunie.

Dintre aceste zone, doar una singură a scăzut în luna martie, față de luna februarie. În luna iulie, patru dintre aceste zone au continuat să crească, în comparație cu șapte zone din luna iunie și tot de șapte din lunile martie și februarie.

Printre cele mai mari creșteri ale lunii iunie se numără zona Aviației cu 13.000 de euro, 1 Mai cu 7.000 de euro, dar și zone precum Olteniței cu 4.000 de euro și Berceni cu 3.000 de euro. La polul opus, cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Colentina cu 7.000 de euro, Dristor cu 6.000 de euro, Moșilor cu 5.000 de euro și Titan cu 4.000 de euro, potrivit zf.ro.