Cartierele din București unde nu există bula imobiliară: aici cumperi ieftin, cât dai pe un apartament cu două camere

Cartierele din București unde nu există bula imobiliară: aici cumperi ieftin, cât dai pe un apartament cu două camere

România este una dintre țările care au un procentaj uriaș de cetățeni ce dețin propria locuință. Suntem un neam de proprietari, iar dorința de a avea o casă e adânc înrădăcinată în mentalul nostru colectiv.

Astfel stând lucrurile, e de așteptat ca nici măcar aceste multiple crize care macină acum economiile să nu ne schimbe prea tare obiceiurile. Deși pe piața imobiliară se resimte o diminuare a cererii, românii nu vor renunța la idealul de a deveni proprietari pe o locuință, indiferent de cât de dificile vor fi vremurile, fiindcă am fost cu toții crescuți că aceasta e cea mai bună investiție pe care o poți face cu banii tăi de-a lungul vieții.

În aceste condiții, cei ce caută acum să cumpere ar putea să găsească drept utilă următoarea informație: în cazul în care ești interesat de apartamentele cu două camere, există câteva zone în București unde acestea au un preț mai redus decât în rest. Desigur, prețurile au crescut, în medie, peste tot, însă aici sunt mai reduse, prin comparație cu alte cartiere.

Ce buget trebuie să ai, ca să-ți permiți un apartament în cele mai ieftine zone din București

Astfel, conform unei analize economica.net, „în șapte zone din București se găsesc apartamente cu prețuri sub pragul de 80.000 de euro. Acestea sunt: Grivița – Gara de Nord, Titan-Dristor, Pantelimon, Bucureștii Noi-Dămăroaia, 1 Mai-Domenii, Iancului-Mihai Bravu și Ștefan cel Mare-Tei”.

Prin urmare, cu 80.000 de euro te poți muta într-unul dintre aceste cartiere și, din câte observi, există și posibilitatea de a locui destul de aproape de centrul orașului, ceea ce poate reprezenta un avantaj, mai ales dacă ai de gând să închiriezi imobilul.

Sursa citată mai arată, analizând evoluția prețurilor, că „în două zone din București s-au înregisrat scăderi importante. Acestea sunt: 1 Mai-Domenii și 13 Septembrie cu un minus de 13% pentru fiecare zonă”.