BMW are de ce să sărbătorească: recordul atins de producătorul german

BMW are de ce să sărbătorească: recordul atins de producătorul german

BMW Manufacturing a sărbătorit două repere importante pentru fabrica sa din SUA.

A produs cel de-al șase milioane de vehicul BMW în Statele Unite și a marcat treizeci de ani de la deschidere. Vehiculul în cauză este un BMW X6 M metalic verde Java care se mândrește cu un motor BMW M TwinPower Turbo V8 de 600 CP de 4,4 litri. De asemenea, are interior din piele Silverstone Full Merino și jante bicolore cu spițe M Start. Având în vedere că marchează o ocazie atât de importantă, vehiculul va rămâne în fabrică și va fi adăugat la colecția istorică BMW.

Fabrica a atins cifre record în producție în a doua jumătate a anului 2020 și pentru întregul an 2021

Ceea ce este, de asemenea, impresionant este cât de repede a crescut producția fabricii. În timp ce al milionul de BMW construit în Spartanburg (un Z4 Roadster) a fost produs după 12 ani de la deschiderea instalației, BMW a reușit să termine cel de-al șase milioane de vehicul în puțin peste doi ani după fabricarea celei de-a cinci milioane de mașini (un X5 M Competition în iunie 2020).

Record impresionant

La 30 septembrie 1992, prima producție completă din afara Germaniei a fost lansată în Carolina de Sud, dar compania nu se aștepta la rezultatele pe care ajunsese să le ofere.

Dr. Robert Engelhorn, președinte și CEO al BMW Manufacturing, a declarat: „Când am început acum 30 de ani, nu știam că moștenirea BMW în Carolina de Sud va fi atât de profundă. Continuăm să adăugăm la această moștenire astăzi cu cel de-al șase milion de BMW”.

De la deschidere, au fost investite aproape 12 miliarde de dolari în operațiunile din Carolina de Sud. Uzina din Spartanburg este cea mai mare fabrică BMW Group, cu peste 11.000 de angajați. Joacă un rol crucial în satisfacerea cererii la nivel mondial pentru vehicule BMW Sport Activity și a făcut din companie cel mai mare exportator de automobile din Statele Unite, timp de opt ani consecutiv.

Etichete: