BMW iX1, noul crossover de la producătorul german: ce aduce nou, cât costă

BMW iX1, noul crossover de la producătorul german: ce aduce nou, cât costă

BMW a dezvăluit noul său BMW iX1, o versiune electrică a celui mai mic crossover al lor, BMW X1.

Pe măsură ce piața europeană a vehiculelor electrice continuă să se încălzească, producătorii se grăbesc să introducă opțiuni electrice pentru toate stilurile de caroserie și plăcuțele lor tradiționale. În această schimbare rapidă, BMW a introdus noul său BMW iX1, un mic crossover electric despre care marca speră că poate fi un vehicul introductiv pentru noii consumatori.

BMW X1 a fost în mod tradițional cea mai mică opțiune de crossover a mărcii, sub X3, X5 și X7. Acum, pe urmele lansării lui BMW iX, omologul electric de dimensiunea BMW X3, BMW iX1 va servi drept frate mai mic și mai accesibil.

O mașină interesantă

BMW nu a anunțat detalii privind prețurile pentru viitorul BMW iX1, dar acesta va avea probabil un preț în intervalul de 40.000-50.000 EUR, chiar sub cei 55.000 EUR BMW iX. Pentru acest preț substanțial, BMW iX1 este relativ bine echipat. Crossover-ul folosește un sistem de motor dublu care trimite cea mai mare parte a puterii către roțile din față. „Modul BOOST” al vehiculului poate produce până la 313 cai putere. Cu o baterie de 64,7 kWh, crossover-ul este capabil să aibă o autonomie între 413 și 439 de kilometri, în funcție de opțiunile de roți și anvelope.

Pentru un crossover de familie mic, această putere este mai mult decât suficientă, iar cu un timp de încărcare de puțin sub jumătate de oră de la 10-80% prin încărcare rapidă DC (130kW max), vehiculul ar trebui să revină la drum destul de repede. Vine standard chiar și cu semnătura BMW „Adaptive M Suspension”, care utilizează amortizoare cu rată variabilă pentru a regla senzația de suspensie din mers.

Cu toate acestea, noul model al constructorului german nu va ajunge și pe partea cealaltă a oceanului. Cu alte cuvinte, BMW nu va lansa noul său crossover în America de Nord.

Etichete: