Bill Gates, ”lovit” unde-i pasă cel mai mult: ce se întâmplă cu banii fostei soții, nu se aștepta

Bill Gates, ”lovit” unde-i pasă cel mai mult: ce se întâmplă cu banii fostei soții, nu se aștepta

Bill Gates este în continuare unul dintre cei mai bogați oameni din lume, dar tocmai a primit o lovitură foarte dureroasă de imagine din partea fostei soții. Sunt incredibil de mulți bani la mijloc.

Pe vremea când erau împreună, Bill Gates și Melinda Gates au creat o fundație care le poartă numele, Bill & Melinda Gates Foundation. Aceasta este una dintre cele mai puternice fundații filantropice din lume, cu active de peste 50 de miliarde de dolari și nume mari în spate dintr-un număr foarte variat de domenii. Prin intermediul respectivei fundații, au materializat proiecte foarte ambițioase în diverse teritorii ale lumii. Din păcate, aceeași fundație coordonată de Bill Gates tocmai a primit o lovitură majoră de imagine.

Miliardele Melindei merg în altă parte

În teorie, de mulți ani, se știa că banii celor doi, într-o proporție covârșitoare, vor rămâne în fundația Bill & Melinda Gates, atât pe parcursul vieții, cât și după moarte lor. Respectiva promisiune se traducea și printr-un beneficiu de imagine, sporea încrederea în fundație. Din păcate, Melinda Gates a anunțat că banii ei, aproximativ 11 miliarde de dolari, vor merge în altă direcție.

În continuare vor fi dedicați cauzelor filantropice, dar, conform datelor obținute de Wall Street Journal, nu vor mai trece prin Bill & Melinda Gates Foundation. Fosta soție a fondatorului Microsoft s-a răzgândit. E atât de simplu. Aceasta este o decizie care va avea probabil repercusiuni pe termen lung asupra încrederii donatorilor în fundație, având în vedere că fondatoare nu mai vrea să-și asocieze averea cu ea.

Decizia luată de Melinda French Gates este doar cea mai recentă consecință a faptului că anul trecut, la 57 de ani, a divorțat de Bill Gates. Pe de altă parte, își va distribui în continuare fondurile către cauze nobile prin The Giving Pledge, o organizație a celor mai bogați oameni din lume de a-și dona majoritatea averii după ce vor înceta din viață. Aceasta a fost fondată în 2010 de către Warren Buffett, Bill Gates și Melinda French Gates.

”Recunosc absurditatea concentrării a atât de multe bogății în mâinile unei singure persoane și cred că singurul lucru responsabil de făcut cu o avere de această mărime este să o dăruiești – cât mai atent și cu impact posibil”, a spus French Gates în scrisoarea pentru Giving Pledge. ”Scopul final al oricărui filantrop ar trebui să fie de a face ca nevoia de filantropie să fie depășită.”, a adăugat ea.

Citește și: