Melinda Gates, lovitură dură pentru fundația înființată alături de Bill Gates. Decizia ei e uluitoare

Melinda Gates, lovitură dură pentru fundația înființată alături de Bill Gates. Decizia ei e uluitoare
Decizia ei loveste in fundatia creata de miliardar

Melinda French Gates a luat o decizie uimitoare. Alegerea ei este o lovitură grea pentru fundația înființată alături de Bill Gates. Fosta soție a miliardarului nu mai intenționează să distribuie cea mai mare parte a averii sale prin intermediul Fundației Bill & Melinda Gates,  ci va direcționa donațiile către alte organizații filantropice, în urma unei rupturi față de angajamentele sale anterioare față de fundația pe care a înființat-o împreună cu fostul său soț.

Ce a făcut-o să ia această decizie

Melinda Gates a luat această decizie atunci când a publicat prima sa scrisoare individuală Giving Pledge la sfârșitul anului 2021 și după divorțul de Bill Gates.

În scrisoarea individuală, ea a spus că singurul lucru responsabil de făcut cu averea ei este să o doneze „cât mai atent și cu cât mai mult impact posibil”, deși nu a specificat către ce organizații vor merge donațiile sale.

Speculațiile cu privire la viitorul Fundației Bill și Melinda Gates au început când fostul cuplu și-a anunțat divorțul anul trecut, iar câteva luni mai târziu au convenit ca French Gates să se retragă în 2023 dacă vor decide că nu mai pot lucra împreună în calitate de co-președinți ai fundației.

Fostul cuplu s-a angajat anterior, în 2010, să doneze cea mai mare parte a averii lor prin intermediul Fundației Gates, potrivit unei scrisori comune Giving Pledge.

Ce planuri are Melinda Gates

Fundația Gates a declarat că nu are niciun comentariu suplimentar în afară de scrisoarea Giving Pledge a francezului Gates, ca răspuns la o solicitare de comentarii din partea Forbes.

French Gates ar fi angajat avocați specializați în divorțuri odată ce detaliile relației lui Bill Gates cu regretatul finanțist căzut în dizgrație Jeffrey Epstein au ieșit la iveală în 2019, a relatat anul trecut New York Times.

Gates a petrecut timp cu Epstein, care a pledat vinovat pentru solicitare de prostituție de la un minor și s-a confruntat cu acuzații de trafic sexual înainte de moartea sa, ceea ce a supărat- pe Melinda.

Ea și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la modul în care au fost gestionate cererile de hărțuire sexuală cu managerul financiar al lui Bill Gates, precum și acuzațiile împotriva soțului ei în legătură cu anumite angajate la Microsoft – chiar și după ce s-au căsătorit în 1994, conform NyTimes.