Benzinăria din România care a băgat mașinile șoferilor în service: cu ce au ajuns să alimenteze, fără să știe

Benzinăria din România care a băgat mașinile șoferilor în service: cu ce au ajuns să alimenteze, fără să știe

Mai mulți șoferi au alimentat cu motorină în loc de benzină și invers într-o benzinărie din Baia Mare.

Avertismente care au semnalat această situație au fost postate de proprietarii de mașini pe rețelele de socializare.

La pompa de motorină a curs benzină și invers, iar singura explicație este că rezervoarele subterane ale benzinăriei au fost confundate la alimentarea făcută de cisternă, scrie emaramures.ro.

„Cei care ați alimentat ieri benzină la Petrom pe bld. Republicii din Baia Mare, și aveți probleme cu mașina, să știți că ați alimentat cu motorină. Din cauza unor probleme, rămase un mister încă pentru reprezentanții Petrom, pe pompele de benzină, am alimentat motorină. Acuma iar au treabă mecanicii!!”

Informația a fost confirmată de mai mulți șoferi, dar și de un angajat al benzinăriei, care a vorbit sub protecția anonimatului.

„Este adevărat. Mai mulți șoferi au pățit asta! Nu pot să zic mai multe. Se mai întâmplă să greșească șoferii, dar acum a fost altceva. Avem pompe cu care putem să scoatem carburantul din mașini, dar trebuie să știm de eroare.”

Reclamaţii la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului

Mai mulți șoferi din județul Maramureș au depus o plângere la Oficiul pentru Protecția Consumatorului (OPC) după care motorina a ajuns cu mașinile lor la o benzinărie din Baia Mare, în ciuda faptului că încercau să alimenteze cu benzina.

Oamenii susţin că au alimentat la pompele de benzină, iar autoturismele s-au defectat.

Comisarul şef al OPC Maramureş, Dacian Manoliu, a declarat miercuri, 14 septembrie, că s-au primit numeroase sesizări în acest caz, iar în cauză a fost demarat un control la benzinăria respectivă din municipiul Baia Mare.

Petrom a transmis OPC Maramureş către toţi cei care au alimentat maşinile cu motorină în loc de benzină sunt aşteptaţi la benzinăria respectivă pentru a primi despăgubiri.

„Petrom îi aşteaptă pe toţi cei care au alimentat la staţia amintită să vină pentru a fi despăgubiţi. Oamenii trebuie să aibă asupra lor bonurile fiscale, facturi de la service-uri dacă este cazul”, au precizat reprezentanţii OPC Maramureş.

Inspectorii OPC Maramureş au sigilat pompele de benzină din care s-a făcut alimentarea cu motorină.

Printre cei afectaţi se află şi Poliţia Municipală Baia Mare, câteva posturi de poliţie rurală şi Clubul Minaur Baia Mare.

Etichete: