30 sept. 2022 | 13:13

Bani de la stat pentru săracii României: sute de familii și români singuri primesc ajutoare, ca să iasă din necazuri

ACTUALITATE
Bani de la stat pentru săracii României: sute de familii și români singuri primesc ajutoare, ca să iasă din necazuri

România are numeroase familii și persoane singure ce de-abia își duc traiul de la o lună la alta, din cauza scumpirilor și a posibilităților materiale limitate. De asemenea, mulți oameni au fost afectați de pe urma fenomenelor meteo extreme sau se află în risc de excluziune socială.

Oamenii trăiesc la limita subzistenței sau se zbat în sărăcie cruntă, fără perspectiva unui viitor mai bun, fără stabilitate, fără resursele de a-și depăși condiția.

Pentru acești oameni, Guvernul deblochează noi măsuri de sprijin, menite să le întindă o mână de ajutor la care, cu siguranță, nu mai visau, fiindcă sărăcia nu îți golește doar stomacul, ci îți spulberă și orice urmă de speranță.

Important de precizat este că foarte multe dintre familiile ce vor fi sprijinite financiar în perioada următoare au fost victime ale unor fenomene meteo extreme, ce le-au distrus agoniseala de-o viață. Altele au probleme de sănătate, după cum explică oficialii guvernamentali.

Totodată, acești bani acordați în regim de urgență au scopul de a salva mulți români de la excluziunea socială la care sunt expuși în acest moment.

Sute de familii sărace primesc bani de la stat în regim de urgență

Ajutoarele de urgență lansate de curând de coaliția de guvernare se ridică la suma de 900.000 lei! Cu acești bani, ne transmit oficialii, vor fi ajutate nu mai puțin de 218 familii și persoane singure cu probleme sociale grave.

Printre județele înspre care se vor îndrepta banii avem Vâlcea, Argeș, Dolj, Galați, Iași, Giurgiu și nu numai.

„Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 929.100 lei pentru sprijinirea a 218 familii și persoane singure, care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii sau fenomene meteorologice periculoase, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială, astfel:

– 219.500 lei pentru 36 familii și persoane singure aflate în situații de necesitate cauzate de incendii, din județele: Argeș, Bacău, Botoșani, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Iași, Neamț, Prahova, Satu Mare, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea;

– 13.300 lei pentru 4 familii care se confruntă cu situații de necesitate cauzate de fenomene meteorologice periculoase, din județele Giurgiu și Satu Mare;

– 696.300 lei pentru 178 familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială, din județele: Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București”, transmite Guvernul.

Situația sărăciei nu trebuie ignorată, fiindcă nu reprezintă un fenomen izolat. Conform unei analize proaspăt dată publicității de Eurostat, în 2021, 95,4 milioane de persoane din UE , reprezentând 21,7% din populație, erau expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială , adică trăiau în gospodării care se confruntă cu cel puțin unul dintre cele trei riscuri de sărăcie și excluziune socială (risc de sărăcie, deprivare socială și/sau locuință într-o gospodărie cu intensitate foarte scăzută a muncii).