Curs BNR pentru 6 mai 2022. Cât costă euro azi

Curs BNR pentru 6 mai 2022. Cât costă euro azi
Curs BNR pentru 6 mai

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. Care sunt variațiile acestora și ce evoluție a avut Indicele ROBOR până acum? Află mai multe detalii despre cererile românilor din această perioadă pentru valută. ,,Observăm un apetit pentru numerarul în valută – vorbim de sume mici, care să acopere cheltuielile pe o lună două”, au subliniat experții.

Curs BNR pentru 6 mai: care sunt noile cotații

Specialiștii de la Banca Națională a României au adus în prim-plan un nou curs pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină.

Variațiile cotațiilor urmează să își facă apariția pe site-ul oficial și aici în jurul orelor 13:10. Până atunci, ai mai jos evoluția acestora și a Indicelui ROBOR din ultima perioadă.

,,ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci. Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni)”, arată site-ul oficial al BNR.

Indicele ROBOR calculat la trei luni a ajuns la 5.16%, crescut cu +0.06, cel calculat la 6 luni a ajuns la 5.28%, crescut cu +0.04, iar cel calculat la 12 luni a ajuns la 5.36%, crescut cu +0.03.

,,Observăm un apetit pentru numerarul în valută”

,,Observăm un apetit pentru numerarul în valută – vorbim de sume mici, care să acopere cheltuielile pe o lună două, așa cum la debutul pandemiei, oamenii își făceau provizii și goleau rafturile supermarketurilor.

Dar nu este nicio problemă în asigurarea valutei necesare. Așa cum la supermarket, aduci marfă din depozit, și în bănci s-a pus în funcțiune logistica necesară pentru a acoperi vârful de cerere.

Se fac transporturi de la tezaurele regionale către unități și se realizează chiar și importuri de valută cu avionul”, a mai detaliat acesta despre situația în care ne aflăm și dorințele românilor din prezent din cauza contextului actual în cadrul unui interviu pentru economica.net.

Curs BNR pentru: euro

1 euro – 4.9490 Lei (variația pozitivă +0.0004 Lei)

Un euro a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.9486 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0015 Lei, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: dolar

1 dolar – 4.6812 Lei (variația pozitivă +0.0101 Lei)

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.6711 Lei, alături de variația negativă de -0.0306 Lei, au mai precizat experții.

Curs BNR pentru: liră sterlină

1 liră sterlină – 5.7768 Lei (variația negativă -0.0903 Lei)

O liră sterlină a avut valoarea totală de 5.8671 Lei în cursul prezentat anterior, alături de variația negativă de -0.0118 Lei.