Avertismentul pentru românii cu centrale termice pe gaz: ce trebuie făcut urgent cu o parte dintre acestea

Avertismentul pentru românii cu centrale termice pe gaz: ce trebuie făcut urgent cu o parte dintre acestea

Multe dintre centralele termice pe gaz, instalate de locuitorii din România în casele lor, au o problema care trebuie remediată de urgență, pentru a intra în normalitate.

Mai exact, mai bine de 27% dintre centralele termice pe gaz din locuințele românilor sunt, în acest moment, mult mai vechi de 10 ani, se arată într-un sodaj efectuat de E.ON, anul trecut. Datele au fost furnizate de companie intr-un comunicat de presă remis presei din România, informează Agerpres.

Ce se poate întâmpla dacă nu îți schimbi centrala pe gaz, în cazul în care aceasta este mai veche de 10 ani

E.ON a avertizat că toate centralele termice pe gaz, mai vechi de 10 ani, ar trebui înlocuite de urgență, întrucât acestea nu mai sunt, sub nicio formă, rentabile.

Atunci când vorbim despre rentabilitate, trebuie luat în calcul faptul că, odată cu trecerea timpului, centralele termice pe gaz încetează să mai fie eficiente atât din punct de vedere energetic, cât și din punct de vedere al costurilor ce se vor răsfrânge, în mod automat, pe factură.

Și, având în vedere că prețul energiei (de orice fel) a crescut considerabil în ultima perioadă, subiectul fiind de un real interes pentru toți românii, investiția într-o nouă centrală termică pe gaz, conformă cu standardele lui 2022, s-ar putea să fie cea mai bună decizie pe care o poți lua acum. Cu siguranță, în timp vei constata că investiția ta se va amortiza.

Spre exemplu, o centrală în condensare oferă o reducere a consumului de gaze naturale cu până la 30%, datorită eficienţei de 108%, faţă de centralele convenţionale, clasice.

Avantajul este unul cât se poate de vizibil pentru consumator și se referă la reducerea consumului de gaze naturale cu până la aproximativ 3.600 kWh (aplicat la un consum anual de 12.000 kWh), ceea ce poate duce la o economie la factură de aproximativ 1.000 lei pe an.

Desigur, nu îți vei recupera banii imediat, însă media va fi, evident, în avantajul tău, dacă îți place să gândești pe termen lung.

Citește și: