Arheologii au descoperit două mumii cu limbi de aur: care este motivul neobișnuitei tehnici funerare

Arheologii au descoperit două mumii cu limbi de aur: care este motivul neobișnuitei tehnici funerare

O echipă de arheologi a descoperit încă două morminte. Mumiile, care datează de acum mai bine de 2.500 de ani, aveau limbile învelite în aur.

Specialiștii spanioli au fost uimiți să descopere încă două morminte, în Egipt. De fapt, uimirea nu a constatat neaparat în descoperirea așezămintelor mortuare, ci în particularitatea persoanelor decedate, găsite acolo.

Misiunea a fost dezvoltată de o echipă de cercetători de la Universitatea din Barcelona și a avut ca scop descoperirea altor morminte din Egipt care s-ar putea ascunde în negura timpului. Escavările au fost un succes din toate punctele de vedere, mai ales luând în calcul faptul că cele două mumii găsite de specialiști prezentau o particularitate aparte, rar întâlnită în descoperirile precedente: aveau limbile de aur.

Motivul pentru care mumiile aveau limbile din aur

Potrivit arheologilor, ar exista un motiv aparte pentru care cele două persoane au fost înmormântare astfel. Se presupune că egiptenii ar fi vrut să se asigure că cei decedați ar putea să continue să vorbească și după ce trec în lumea de dincolo.

Identitatea persoanelor cu limbi de aur nu este cunoscută, dar se bănuiește că acestea ar fi făcut parte din înalta societate, de vreme ce urmașii lor și-au permis să le poleiască limbile cu prețiosul metal.

Mai mult, conform rezultatelor cercetărilor, unul dintre cele două morminte ar mai fi fost deschis cândva, în Antichitate, cel mai probabil de căutătorii de comori – ceea ce sugerează că în interiorul sarcofagelor ar fi putut exista mai multe obiecte valoroase, în trecut.

Iar dacă primul mormânt nu se afla la prima lui deschidere, al doilea părea neatins. Capacul acestuia este realizat din calcar și prezintă un cap de femeie în relief, drept ornament – ceea ce nu dă, însă prea multe detalii în legătură cu identitatea mumiilor cu limbi de aur, găsite în perimetru.

În interiorul lui au fost găsite câteva artefacte aparent nevaloroase, mai exact vase ce conțineau diferite obiecte de tipul mărgelelor sau a diferitor amulete confecționate din faianță.

 

Citește și: