Atac armat într-un supermarket din SUA, transmis live pe internet. Sunt cel puțin 10 victime

Atac armat într-un supermarket din SUA, transmis live pe internet. Sunt cel puțin 10 victime

Tragedie în SUA. Cel puţin 10 oameni au fost uciși, sâmbătă, într-un supermarket din Buffalo, statul New York, de un bărbat înarmat. Acesta purta vestă antiglonț și avea pe cap o casă de filmat. Alte trei persoane au suferit răni. Polițiștii americani spun că este o crimă motivată de ură.

Atac armat în Buffalo, soldat cu victime

Un tânăr de 18 ani, purtând echipament militar și transmițând în direct cu o cască de filmat, a deschis focul cu o pușcă într-un supermarket din Buffalo, ucigând 10 persoane și rănind alte trei. Autoritățile au descris fapta „rasială”. Anchetatorii au transmis că a împușcat 11 victime afro-americane și două albe înainte de a se preda poliției. Atacul armat a fost transmis în direct pe platforma de streaming Twitch. Mai târziu, individul a apărut în fața unui judecător, fiind acuzat de crimă.

„Sper sincer că acest individ alb, care tocmai a comis o crimă motivată de ură asupra unei comunități nevinovate, își va petrece restul zilelor după gratii”, a spus guvernatorul Kathy Hochul.

Americanii sunt șocați

Masacrul a trimis unde de șoc într-o țară cuprinsă de tensiuni rasiale, violență și o serie de atacuri motivate de ură. În ziua dinaintea atacului, poliția din Dallas a spus că investighează o serie de împușcături în Koreatown, numindu-le crime motivate de ură. Tragedia din Buffalo a avut loc la doar o lună după un eveniment similar la metroul din Brooklyn, când 10 americani au fost răniți.

„10 persoane au fost ucise de un bărbat care purta o vestă antiglonţ şi era înarmat cu o puşcă de mare putere. Alte trei au fost rănite, dintre care două foarte grav”, au indicat surse din poliție.

Cine este bărbatul care a deschis focul în supermarket

Suspectul înarmat, care a deschis focul la Tops Friendly Market, a fost identificat drept Payton Gendron, din Conklin, New York, la aproximativ 320 de kilometri sud-est de Buffalo. Nu este clar de ce tânărul călătorise la Buffalo și la acel magazin alimentar. Un clip al său de pe Twitch, postat pe rețelele de sociale, l-a arătat pe Gendron sosind la supermarket cu mașina lui.

Tânărul purta vestă antiglonț

Atacatorul a împușcat patru oameni în afara magazinului, trei au murit, a declarat comisarul de poliție din Buffalo, Joseph Gramaglia. În supermarket, agentul de pază Aaron Salter a tras mai multe focuri, unul nimerind vesta antiglonț a bărbatului înarmat, dar nu a avut niciun efect, a spus Gramaglia. Payton l-a ucis pe gardian, după care a pășit prin magazin, împușcând alte victime.

Poliția a intrat în centrul comercial și l-a confruntat pe criminal. Și-a pus pușca la gât, dar doi ofițeri l-au convins să arunce arma, a precizat Joseph Gramaglia.

Citește și: