Atac armat la o școală din Germania, soldat cu o victimă. Poliția a fost alertată de o elevă

Atac armat la o școală din Germania, soldat cu o victimă. Poliția a fost alertată de o elevă

Elevii unei școli din Bremerhaven, nordul Germaniei, au folosit scaune și mese pentru a se baricada în sălile de clasă, după ce au fost trase mai multe focuri de armă în clădire, rănind grav o femeie. Polițiștii au spus că atacatorul a folosit o armă neidentificată pentru a răni o angajată de la școala secundară Lloyd Gymnasium, joi dimineață. Ziarul Nordwest-Zeitung a scris că este vorba despre o arbaletă.

Panică la o școală din Germania. Atac armat în timpul orelor de curs

O persoană a fost rănită, joi dimineață, prin împuşcare într-o şcoală din centrul oraşului Bremerhaven, nordul Germaniei, au transmis autoritățile locale, precizând că agresorul a fost reţinut şi situaţia este „sub control”. Atacatorul a pătruns în clădirea liceului Lloyd şi a tras mai multe focuri de armă. Victima, care nu este elev sau elevă a liceului, a fost dusă la spital.

„Persoana înarmată a fost reținută și se află în custodia poliției”, a spus poliția.

Alerta a fost dată de o elevă

Profesorii și elevii au rămas în sălile de clasă, în timp ce oamenii legii au continuat să investigheze situația. În cele din urmă, li s-a permis să părăsească incinta școlii la ora 12.20. Poliţia a fost alertată de o elevă care a auzit focuri de armă în şcoală. Aici învaţă peste 1.000 de copii. Presa locală a raportat că doar aproximativ 200 de studenți se aflau în clădirea de pe Grazer Strasse, pentru a-și relua examenele de final de an școlar.

În ianuarie, o studentă a fost împuşcată mortal şi alte trei persoane au fost rănite de un tânăr într-un amfiteatru din Heidelberg. Atacatorul de 18 ani s-a sinucis apoi în incinta campusului universitar.

Astfel de incidente în școli sunt relativ rare în Germania, o țară cu unele dintre cele mai stricte legi privind armele din Europa. Dar un val recent de atacuri armate a zguduit populația. Poliția din Bremerhaven a declarat că în centrul orașului se desfășoară o anchetă amplă și le-a cerut locuitorilor să evite piața Mayor-Martin-Donandt și străzile din jur, aflate în vecinătatea școlii.

Incidente anterioare

Săptămâna trecută, anchetatorii din orașul german Essen au dejucat un atac cu bombă într-o școală, arestând un adolescent de 16 ani bănuit că plănuia un „atac terorist nazist”. Poliția a luat cu asalt camera băiatului peste noapte, luându-l în custodie și descoperind 16 „bombe cu țevi”, precum și materiale antisemite și anti-musulmane. În prezent, Germania cere tuturor persoanelor sub 25 de ani să treacă un examen psihiatric înainte de a aplica pentru licență de armă.