ASUS TUF F15, portabilul de ultimă generație cu Intel care te transformă în gamer

Acest laptop face parte din gama ASUS TUF F15 FX507ZM echipat cu un procesor puternic Intel® Core™ i7-12700H din generația a 12-a de procesoare Intel de gaming.

Așa cum știți, procesorul este cea mai importantă componentă a unui sistem de gaming. Dat fiind faptul că acesta este creierul sistemului, este esențial să aveți un procesor care să facă față cu brio celor mai solicitante sarcini și jocuri. Intel® Core™ i7-12700H asigură o performanță excepțională, de care se poate bucura orice gamer.

Procesoarele Intel din a 12-a generație, Alder Lake, au o nouă arhitectură hibridă cu două tipuri de nuclee special create pe fiecare procesor, și anume:

  • Performance-cores (P-cores) sunt optimizate pentru a gestiona sarcini cu un singur thread, precum majoritatea jocurilor. Acestea includ cel mai performant nucleu CPU construit vreodată de Intel.
  • Efficient-cores (E-cores) sunt optimizate pentru a gestiona sarcini cu mai multe thread-uri. Acestea ajută la gestionarea eficientă a sarcinilor de fundal.

Astfel, Intel® Core™ i7-12700H  dispune de  14 core-uri, dintre care 6 P-cores si 8 E-Cores,  20 thread-uri și atinge o frecvență turbo de până la 4.7 GHz, cu ajutorul Intel Turbo Boost Max 3.0. Practic, asigură o experiență de gaming similară cu aceea a unui desktop, într-o carcasă mult mai mică.

Toate acestea sunt posibile datorită tehnologiilor Intel care ajută procesorul să atingă performanțe uimitoare, iar în acest review vom discuta despre beneficiile fiecăreia dintre ele:

Intel® Thread Director prioritizează și gestionează ce sarcini de lucru trebuie să meargă către P-cores și care să meargă către E-cores pentru o performanță optimă.

Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 este o versiune îmbunătățită a 2.0, care stimulează individual viteza celor mai rapide nuclee ale unui procesor, direcționând, în același timp, sarcinile de lucru critice către aceste nuclee accelerate. Aceasta poate crește performanțele cu un singur fir de execuție cu până la 15%.

Intel® Hyper-Threading Technology este o inovație hardware, care permite rularea mai multor fire de execuție pe fiecare nucleu. Mai multe fire de execuție înseamnă că se pot realiza mai multe activități în parallel, adica un PC poate procesa mai multe informații în mai puțin timp și poate rula mai multe activități de fundal, fără întreruperi.

Intel® Wi-Fi 6 este integrat în procesor, pentru descărcări extrem de rapide și conexiuni fiabile, chiar și pe rețele aglomerate. Aceasta ofera conectivitate ultra-rapida la internet, ceea ce înseamnă că veți experimenta conferințe video de calitate înaltă și vă puteți juca jocuri în timp real oriunde în casă, fără a fi nevoie să conectați dispozitivul prin cablu. Vitezele sunt de trei ori mai mari față de Wi-Fi 5 și latență cu 75% mai scăzută.

Intel® Core™ i7-12700H asigură o performanță excepțională

Cu ajutorul Thunderbolt 4 puteți conecta laptopul la alimentare și la accesorii folosind un singur cablu și vă puteți bucura de viteză mare de transfer și securitate a datelor.

Trecând la partea de conectivitate, putem observa că laptopul dispune de un port Thunderbolt 4, 2 usb-uri 3.2,un usb 3.2 type c, output de microfon, un hdmi și mufă de internet RJ-45.

Procesoarele cu număr mare de nuclee produc mai multă căldură atunci când funcționează la încărcare maximă. Pentru a gestiona puterea acestor procesoare puternice, noul TUF Gaming F15 folosește Ventilatoare Arc Flow™ cu 84 de lame. Noul design cu grosime variabilă are dublu beneficiu, crescând presiunea, în timp ce reduce turbulențele. Îmbunătățește astfel performanțele de răcire, fără zgomot suplimentar. Împreună cu cele patru guri de ventilare și cinci conducte de răcire dedicate, TUF Gaming F15 rămâne rece chiar și în cele mai solicitante jocuri.

Așadar, vreau să testez câteva jocuri, pentru a vedea exact ce rezultate putem obține cu acest laptop. De menționat faptul că toate jocurile vor fi testate la rezoluție FHD, cu setări grafice medii.

Laptopul pe care l-am prezentat face parte din platforma ASUS TUF F15 FX507ZM, echipat cu procesor Intel® Core™ i7-12700H de-a 12-a generație și placă video NVIDIA GeForce RTX 3060. Vreau să mai menționez faptul că performanțele produselor din această platformă pot varia în funcție de memoria RAM, dacă produsul are stocare SSD sau HDD și în funcție de placa video cu care vine echipat laptopul. Poți achiziționa acest laptop de AICI!

Citește și: