17 mai 2022 | 09:14

”Armata secretă” a lui Vladimir Putin pregătește un nou atac: printre țările vizate se numără și România

ACTUALITATE
”Armata secretă” a lui Vladimir Putin pregătește un nou atac: printre țările vizate se numără și România

Grupul de hackeri Killnet din Rusia a venit cu un nou set de amenințări la adresa țărilor care susțin Ucraina, în contextul invaziei din țara vecină. În mod inevitabil, numele României este și el pe listă.

Hackerii Killnet au publicat o listă actualizată de atacuri cibernetice iminente la adresa mai multor țări care se implică în protejarea Ucrainei în lupta contra lui Vladimir Putin. Printre țările menționate, pe lângă România, avem Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Italia, Letonia, Lituania, Estonia, Polonia și, inevitabil, Ucraina.

Atacurile recente ale Killnet

Cu această ocazie, hacktiviștii lui Putin au atras atenția asupra faptului că au pus pe butuci infrastructura poliției de stat din Italia, divizia împotriva criminalității cibernetice, după ce aceștia din urmă au sabotat tentativele de sabotaj ale concursului Eurovision din partea Killnet, conform datelor obținute de Express.co.uk.

În același anunț, Killnet a ”declarat război” la adresa celor zece țări menționate mai sus, inclusiv la adresa ”poliției înșelătoare din Italia”. De asemenea, și-a asumat întreruperea funcționalității site-ului departamentului de criminalitatea cibernetică din cadrul poliției din peninsulă.

Ca referință, la finele weekendului trecut, poliția de stat din Italia a confirmat că a reușit să ”neutralizeze și respingă atacurile” cibernetice din partea Killnet. ”Diverse atacuri de tip DDoS au fost direcționate la infrastructura rețelei electronice în timpul operațiunilor de votare, iar cele la adresa performanțelor de interpretare au fost atenuate în colaborare cu ICT Rai și administrația Eurovision TV.”

Concursul Eurovision s-a desfășurat pe parcursul weekendului în Italia, unde Orchestra Kalush din Ucraina a câștigat competiția anuală. Autoritățile locale au insistat cu acea ocazie pe faptului că au reușit să oprească atacurile de tip DDoS în timpul finalei competiției și pe parcursul procesului de votare. Inspectorii italieni au spus și că au analizat numeroase grupuri de Telegram pentru a identifica informații ce ar putea duce la prevenirea altor incidente și la identificarea locației hackerilor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele