Românul acuzat că a ajutat hackerii ruși, subiectul unor amenințări serioase: cine va avea de suferit, de fapt, conform Killnet

Românul acuzat că a ajutat hackerii ruși, subiectul unor amenințări serioase: cine va avea de suferit, de fapt, conform Killnet

Rețeaua de hackeri Killnet ”va distruge România” în următoarele zile și săptămâni, în cazul în care Ioan Feher nu va fi eliberat de către autorități. Ca referință, Feher pare să fi ajutat hackerii care au atacat mai multe site-uri importante ale autorităților române în ultima săptămână, dar și site-uri ale unor publicații importante.

La scurt timp după arestarea lui Ioan Feher în Marea Britanie, românul face subiectul unor amenințări la adresa României din partea hackerilor ruși. Echipa pro-rusă de atacatori cibernetici speră să obțină eliberarea românului. În aceeași postare de pe Telegram, membrii Killnet insistă asupra faptului că nu au fost ajutați de către Feher.

Killnet ”distruge România”, din cauza lui Ioan Feher

Conform postărilor recente de pe Telegram, de pe canalul Killnet, gruparea de hackeri insistă pe faptul că „această persoană nu are nimic de a face cu Killnet” și amenință că, dacă Ioan Feher nu este eliberat în 48 de ore, va „distruge” România, Marea Britanie și Moldova.

„Fac apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de a face cu Killnet! A fost unul dintre membrii grupului de pe Telegram. Cum le poți spune oamenilor că un tip ne-a ajutat în aceste atacuri? E atât de stupid. Aveați nevoie de cineva care să poarte vina pentru colapsul României. Lăsați omul în pace. Dacă susține Rusia, asta nu înseamnă că e un infractor. Dacă nu este eliberat în 48 de ore, o să distrug România, Marea Britanie și Moldova. Voi distruge întreaga voastră structură informatică și chiar Ministerul Sănătății. Toate ventilatoarele vor fi atacate. Numai atunci veți începe să vă dați seama că ați făcut o greșeală. Eliberați-l pe Ioan Feher”, este mesajul, însoțit de pictograma drapelului Rusiei, postat pe Telegram , pe contul grupării Killnet Rezerv.

Pentru context, Ioan Feher are 23 de ani și s-a născut pe 20 ianuarie 1999 la Satu Mare. El locuia cu familia sa în Marea Britanie în momentul în care a fost reținut de către autorități. Pe rețelele sociale, el s-a afișat ca un avid susținător al Rusiei în conflictul din Ucraina.

Citește și: