Apropiatul lui Putin, avertisment grav către țările care livrează arme Ucrainei: „Al Treilea Război Mondial se apropie”

Apropiatul lui Putin, avertisment grav către țările care livrează arme Ucrainei: „Al Treilea Război Mondial se apropie”

Aleksandr Lukașenko trage semnalul de alarmă. Liderul de la Minsk, unul dintre cei mai apropiați parteneri ai lui Putin, spune că statele care furnizează arme ucrainenilor ar putea declanșa al treilea război mondial.

Lukașenko, amenințare către statele occidentale care dau arme ucrainenilor

Președintele Belarusușui i-a transmis o scrisoare șefului ONU în care spune că eforturile depuse de statele occidentale pentru a consolida apărarea lui Zelenski ar putea duce la extinderea conflictului din această țară într-un alt război mondial.

„Belarusul face un apel către țările lumii să se unească și să prevină escaladarea conflictului regional din Europa într-un război mondial pe scară largă!”, se arată în scrisoarea transmisă de Lukașenko lui António Guterres.

Mai multe state europene, dar și Statele Unite au trimis ajutor militar în valoare de miliarde de dolari, Ucrainei, în urma invaziei Rusiei, larg condamnate.

Președintele Belarusului nu a vorbit foarte mult despre războiul din Ucraina, oferind doar critici subțiri, conform cărora conflictul durează prea mult timp, un contrast puternic față de alți lideri europeni care au susținut din toată inima Ucraina.

Liderul de la Minsk a vorbit despre mai multe modalități conform cărora comunitatea internațională ar putea ajuta la evitarea escaladării conflictului.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 90. Zelenski vrea să negocieze încetarea războiului doar cu Putin: „El decide totul”; 13.000 de anchete privind crimele comise de ruși sunt în desfășurare

„Abține-te de la aprovizionarea cu arme, de la războiul informațional și de la orice provocări, de la umflarea discursului instigator la ură în mass-media, de la promovarea rasism și discriminare pe motive de apartenență națională, culturală, lingvistică și religioasă, de la legalizarea și trimiterea de mercenari.”, se mai arată în documentul trimis la ONU.

Partenerul lui Putin i-a atacat și pe liderii occidentali pentru manipularea Rusiei, părând să arunce vina asupra lor pentru invazie.

„Reticența țărilor occidentale de a lucra pentru consolidarea securității unificate și indivizibile, lipsa de respect față de interesele legitime și ignorarea preocupărilor altor parteneri, în primul rând Rusia, au avut ca rezultat mai întâi războaie comerciale, economice și informaționale, iar apoi au provocat un conflict aprins pe teritoriul Ucrainei”, a mai spus el.

Citește și: ONU, semnal de alarmă fără precedent: suntem toți cu ochii pe inflație, dar adevărata criză e ascunsă și mult mai gravă

 

Citește și: