24 aug. 2022 | 09:40

Apple vrea să rupă legătura cu China: unde va produce iPhone 14, pentru a evita un scandal

ACTUALITATE
Apple vrea să rupă legătura cu China: unde va produce iPhone 14, pentru a evita un scandal

În contextul relațiilor din ce în ce mai tensionate dintre SUA și China, Apple face tot posibilul să evite a se afla la mijlocul acelui scandal internațional. Nu de alta, dar nu este exclus să fie în situația de a nu-și mai putea importa terminalele proprii produse în țara comunistă.

Apple face tot posibilul să nu-și mai țină toate ouăle în același coș. Din acest motiv, vrea să-și mute producția, cel puțin în cazul iminentului iPhone 14, din China în India. În contextul în care Statele Unite ale Americii au aplicat mai multe sancțiuni statului asiatic, unele dintre ele afectând producția, gigantul din Cupertino nu poate să-și riște accesul la propriile dispozitive, pentru că pierde bani. Conform informațiilor obținute de Bloomberg pe marginea subiectului, decizia ar fi motivată și de întreruperile succesive ale producției impuse de autoritățile de la Beijing în contextul pandemiei de Covid-19. 

Tot Foxconn, dar în India, va produce iPhone 14

Oficialii Apple se dau peste cap la această oră pentru a majora producția în India și a scurta decalajul în producerea noilor iPhone-uri. Partea interesantă este însă că tot Foxconn va fi responsabilă de producția efectivă, gigantul analizează la această oră modul în care își poate transporta componentele și linia de asamblare din China la fabrica sa de lângă orașul indian Chennai, susține Bloomberg, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Primele exemplare de iPhone 14 vor fi finalizate până la finalul lunii octombrie sau în noiembrie la fabrica din India. Din păcate, toate aceste informații sunt momentan doar la nivel de speculații, având în vedere că oficialii Apple au refuzat să ofere lămuriri suplimentare pe marginea subiectelor. În contextul în care Apple produce deja iPhone 13 în India și are în plan să asambleze și iPad-uri departe de China, nu ar trebui însă să vină ca o surpriză migrarea producției de iPhone 14. Până și dispozitivele Apple Watch și MacBook vor fi produse în Vietnam.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele