A picat Apple: toți posesorii de iPhone și Mac au avut probleme cu AppStore, Maps, iCloud

A picat Apple: toți posesorii de iPhone și Mac au avut probleme cu AppStore, Maps, iCloud

Mai multe servicii Apple nu au fost disponibile ieri. După cum a notat Mark Gurman de la Bloomberg, Apple a indicat întreruperi ale mai multor servicii majore, inclusiv App Store, Apple Arcade, Apple TV+, AppleCare pe dispozitiv, Find My, iTunes Store și Maps.

Alertele notează că unii utilizatori sunt afectați și că problemele pot fi „intermitente” (App Store) sau pot duce la încetiniri ale sistemului.

Gurman a observat inițial probleme cu aplicația Podcasts, precum și cu serviciile orientate spre școală și muncă, cum ar fi Apple Business Manager și Schoolwork. Cu toate acestea, acele produse au revenit online la scurt timp, iar Apple a marcat, de asemenea, activarea dispozitivului iOS ca o „întrerupere rezolvată”.

Nu este prima dată când compania se confruntă cu o întrerupere semnificativă a serviciului, dar nu este la fel de gravă ca în trecut. Compania s-a confruntat cu mai multe probleme la sfârșitul anului 2020, inclusiv una de Crăciun, care ar fi putut fi rezultatul unui aflux de noi utilizatori. Totuși, acest lucru nu este tocmai plăcut dacă trebuie să folosești urgent o aplicație sau să ai nevoie de Maps, pentru că întârzii la o întâlnire de afaceri.

Apple a anunțat, tot ieri, că toate întreruperile au fost rezolvate, inclusiv o problemă cu Fitness+ care a apărut după rapoartele inițiale.

COVID revine: cum e afectată Apple de explozia de cazuri

Foxconn, care este probabil cel mai cunoscut pentru asamblarea dispozitivelor Apple în fabricile sale, și-a reluat parțial operațiunile în Shenzhen. Compania și-a închis fabricile din oraș în urmă cu câteva zile, după ce guvernul a impus noi blocări și restricții, în efortul de a reduce cel mai grav focar de COVID-19 din ultimii doi ani.

Potrivit Bloomberg, două dintre campusurile Foxconn din Shenzhen, dintre care unul produce iPhone-uri, au obținut aprobarea de a-și reporni parțial operațiunile, prin adoptarea unui proces de management „în buclă închisă”.

Citește și: