COVID revine: cum e afectată Apple de explozia de cazuri

COVID revine: cum e afectată Apple de explozia de cazuri

Foxconn, care este probabil cel mai cunoscut pentru asamblarea dispozitivelor Apple în fabricile sale, și-a reluat parțial operațiunile în Shenzhen. Compania și-a închis fabricile din oraș în urmă cu câteva zile, după ce guvernul a impus noi blocări și restricții, în efortul de a reduce cel mai grav focar de COVID-19 din ultimii doi ani.

Potrivit Bloomberg, două dintre campusurile Foxconn din Shenzhen, dintre care unul produce iPhone-uri, au obținut aprobarea de a-și reporni parțial operațiunile, prin adoptarea unui proces de management „în buclă închisă”.

Apple, afectată de explozia de cazuri de Covid din China

Shenzhen este una dintre zonele economice speciale ale Chinei și este cunoscută pentru că servește drept casă pentru mulți producători de electronice. Centrul tehnologic a cunoscut o creștere economică uriașă în ultimii zece ani și contribuie enorm – mai exact, cu sute de miliarde de dolari – la PIB-ul Chinei. Așadar, în acest condiții, o astfel de izolare îndelungată ar putea duce la pierderi economice considerabile pentru țară, motiv pentru care Shenzhen a spus că va permite companiilor să funcționeze, atât timp cât implementează o abordare „bulă de fabrică”.

În acest sistem în buclă închisă sau în bulă de fabrică, lucrătorii ar trebui să locuiască la fața locului și ar putea călători doar de la locuința companiei la locul de muncă. De asemenea, trebuie testați în mod regulat. Wuhan a adoptat măsuri similare atunci când a intrat sub un lockdown care a durat luni de zile, la începutul pandemiei. Este, de asemenea, similar cu sistemul de bule folosit pentru a proteja sportivii și localnicii în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.

Nu este clar dacă închiderile fabricilor vor avea un efect uriaș asupra ratelor de producție ale Apple, deși merită remarcat faptul că gigantul tehnologic s-a confruntat cu problemele lanțului de aprovizionare și se străduiește să țină pasul cu cererea încă de anul trecut.

Citește și: