Aplicația IKEA care îți ”scoate” mobila din casă și îți pune alta nouă, să vezi cum arată

Aplicația IKEA care îți ”scoate” mobila din casă și îți pune alta nouă, să vezi cum arată

IKEA are o lungă istorie când vine vorba de adopția noilor tehnologii pentru a-și promova produsele pe care le are în portofoliu în cel mai prietenos mod cu putință, atât pentru clienții foarte tineri, cât și pentru cei mai experimentați.

Aplicația IKEA Place, pe care o poți experimenta de câțiva ani pe iPhone, te ajută să plasezi obiecte de mobilier în spațiul din casă cu ajutorul realității augmentate. Aceea funcționa însă destul de simplist, comparativ cu noua ofertă virtuală a suedezilor. Intitulată IKEA Creativ, noua aplicație profită la maxim de abilitățile smartphone-ului tău Apple dotat cu LiDAR. În plus, funcționează și pe iPad Pro dotat cu LiDAR, iar modelele 3D pe care le realizezi cu încăperile din locuința ta le poți aduce și pe calculator. 

IKEA Kreativ, noua aplicație de realitate augmentată

Noua aplicație de la IKEA nu doar că îți plasează obiecte din portofoliul companiei suedeze în casă, dar reușește să-ți și elimine ce ai deja. Pentru acest proces, oficialii IKEA insistă pe faptul că folosesc o tehnologie proprietară intitulată Kreativ Scene Scanner. Astfel, în doar câteva momente, după ce aplicația ți-a creat un model 3D al spațiului de locuit, te ajută să ștergi piese existente de mobilier din acele modele și să adaugi canapele noi, fotolii, mese de cafea sau chestii semnificativ mai finuțe, precum boxe.

În cazul în care vrei să folosești aplicația pe web sau un smartphone care nu este dotat cu LiDAR, trebuie să faci mai multe fotografii ale spațiului de locuit și să lași instrumentul software să le unească într-un model 3D, ”o replică interactivă a spațiului, cu dimensiuni precise și perspectivă”. Astfel, poți implementa un cu totul alt design în locuința ta, fără să te apuci să cumperi mobilă, doar pentru a o trimite înapoi pentru că este prea mare sau nu mai arată la fel de bine la tine precum în magazin. În mod previzibil, la final, toate proiectele create de tine în IKEA Kreativ pot fi salvate pentru mai târziu și partajate cu prietenii.