Ikea se extinde în România! Vești bune pentru toți românii din acest oraș

Ikea se extinde în România! Vești bune pentru toți românii din acest oraș
Ikea se extinde! În ce oraș va apărea acum?

Vești bune pentru românii care adoră produsele de la Ikea! Celebrul retailer se extinde în România. Cetățenii unui alt oraș urmează să se bucure de lanțul suedez. Unde se va deschide un nou centru? Cei care au auzit sunt extrem de încântați.

Ikea se extinde în România: unde urmează să apară?

Ikea a anunțat în cursul zilei de joi demararea lucrărilor de construcție a noului său magazin din Timișoara! Acesta va fi situat în Dumbrăvița. Retailer-ul suedez va investi în noul magazin aproximativ 60 de milioane de euro, lucru care marchează a treia investiție semnificativă a IKEA în România.

La noul centru vor lucra aproximativ 250 de angajați, pe lângă locurile de muncă prevăzute în faza de construcție. Viitorul magazin de aproximativ 26.000 de metri pătrați va dispune de 780 de locuri de parcare și va fi amplasat la intersecția dintre Drumul Național și Calea Aradului.

De asemenea, el va oferi produse de mobilier pentru casă, va avea un restaurant cu specialități suedeze, o zonă de cafenea unde se pot relaxa clienții, dar și un loc de joacă unde se pot distra în liniște copiii.

În timpul costrucției se vor lua măsuri ecologice special

Construcția va folosi energie regenerabilă, va fi echipată cu panouri fotovoltaice pe acoperiș și va utiliza o centrală geotermală pentru consumul de energie (încălzirea și răcirea clădirii).

Mai mult decât atât, în timpul construcției se vor lua măsuri ecologice speciale în materie de sortare și eliminare a deșeurilor, dar și protecție împotriva prafului pentru a se putea evita astfel neplăceri pentru comunitățile din perimetru.

„România este una dintre principalele noastre piețe de dezvoltare”

„În mod tradițional, calculăm momentul deschiderii unui magazin adăugând 12 luni de la momentul începerii construcției, adică acum în acest caz. Există însă o flexibilitate, având în vedere condițiile climatie și altor impact”, a declarat Nicoletta Muscinelli, Market Manager Timișoara, IKEA România.

„Există foarte multe oportunități în această zona. Acest lucru nu înseamnă că nu vor exista și alte zone, mai ales pentru a susține partea de e-commerce„, a mai spus managerul.

„România este una dintre principalele noastre piețe de dezvoltare, iar după succesul pe care l-am avut cu cele două magazine din București, extinderea aceasta a fost una firească.

Am ales Timișoara pentru că dorim să aducem ceea ce noi numim inspirația și modul de viață IKEA mai aproape de partea de vest a țării, având la îndemână sprijinul autorităților locale și toate resursele interne necesare”, a declarat Ekaterina Egorova, CEO, IKEA Europa de Sud-Est, conform economica.net.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI