Veste uimitoare pentru clienții IKEA. Retailerul a început să vândă și așa ceva

Veste uimitoare pentru clienții IKEA. Retailerul a început să vândă și așa ceva

Clienții casnici din Suedia vor putea cumpăra de la IKEA și energie electrică eco-friendly, produsă cu ajutorul Soarelui și al vântului, au anunțat reprezentanții companiei.

IKEA, cel mai mare brand de mobilă din lume, se extinde în vânzarea de energie regenerabilă către gospodării. Pentru moment, IKEA se va adresa persoanelor fizice din Suedia, începând din luna septembrie a acestui an.

Important de menționat este că energia electrică vândută de IKEA provine din surse regenerabile, din vânt și Soare.

IKEA promite prețuri accesibile la energia sa electrică

Potrivit companiei, gospodăriile vor face o alegere înțeleaptă din punct de vedere financiar, dacă vor opta ca IKEA să fie distribuitorul lor de energie electrică. Persoanele fizice vor putea cumpăra energie electrică provenită din surse regenerabile la prețuri accesibile și își vor putea urmări consumul de electricitate printr-o aplicație.

Jonas Carlehed, șeful diviziei de sustenabilitate al IKEA Suedia, a declarat pentru Reuters că speră să lanseze noua sa ofertă de energie regenerabilă pentru populație, la fel ca și oferta de panouri fotovolatice IKEA pe toate piețele în care compania este prezentă.

Gigantul retailer de mobilă pentru casă nu a spus dacă va extinde vânzările de energie verde și către alte țări, deși speră să permită oamenilor „să utilizeze și să genereze” energie regenerabilă pe „toate piețele noastre din Grupul Ingka” până în 2025. Compania vinde deja panouri solare.

IKEA face eforturi permanente pentru a proteja mediul înconjurător. Compania încetat să mai vândă lumini fără LED și în curând va renunța la baterii alcaline nereîncărcabile . Planifică chiar să transforme un oraș suedez într-o comunitate durabilă.

Nu există nicio îndoială că acest efort ecologic al IKEA va contribui la imaginea generală a companiei, aspect ce a devenit extrem de important în preferințele consumatorilor în ultimii ani, pe fondul creșterii conștientizării importanței unei atitudini sustenabile și corecte.

„Electricitatea din combustibilii fosili utilizați acasă au un impact atât asupra sănătății noastre, cât și asupra planetei noastre. O acțiune simplă pe care o putem întreprinde cu toții este trecerea la mai multe energii regenerabile acasă. IKEA oferă soluții mai durabile care pot fi integrate perfect în viața noastră de zi cu zi. Pe lângă STRÖMMA din Suedia, IKEA oferă panouri solare clienților din 11 piețe, cu ambiția de a le permite clienților din toate piețele noastre ale Grupului Ingka să utilizeze și să genereze mai multă energie regenerabilă prin serviciile noastre energetice până în 2025.

Prin oferta STRÖMMA din Suedia, clienții pot cumpăra energie electrică certificată la prețuri accesibile de la energie solară și eoliană și pot folosi o aplicație pentru a urmări propriul consum de energie electrică. Clienții care au cumpărat deja panouri solare de la IKEA își pot urmări propria producție în aplicație și pot vinde singuri energia electrică pe care nu o folosesc”, au declarat reprezentanții companiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: