Anunțul Orange pentru ucrainienii de la graniță: cum s-a gândit să ajute oamenii afectați de război

Anunțul Orange pentru ucrainienii de la graniță: cum s-a gândit să ajute oamenii afectați de război

În contextul conflictului din Ucraina, Orange s-a gândit să întindă o mână de ajutor atât românilor care au rude în țara vecină, cât și celor care ajung la granița cu România, în această perioadă întunecată pentru istoria Europei.

Prin intermediul unui comunicat de presă redactat în limbile ucraineană, română și engleză, Orange România a anunțat modul în care s-a gândit să ajute persoanele afectate de războiul dintre Rusia și Ucraina. În acest scop, oficialii celui mai mare operator de telefonie din țara noastră s-au gândit atât la românii care vor să țină legătura cu rude și prieteni aflați în Ucraina, cât și la ucrainienii care încearcă să migreze din țara năpăstuită de conflict.

Orange și războiul din Ucraina

Orange oferă tuturor clienților companiei aflați pe teritoriul României posibilitatea de comunicații gratuite cu Ucraina. Aceasta este o favoare foarte mare din punct de vedere financiar, având în vedere că, în condiții normale, vorbim de câțiva euro pe minut de dialog și aproape 10 euro pe MB de trafic de internet mobil.

Mai mult decât atât, Orange a inițiat o campanie pentru a distribui cartele gratuite preplătite la frontieră. ”Suntem solidari cu toți cei afectați de criza din Ucraina. Dorim să-i ajutăm să comunice ușor cu cei apropiați și să aibă acces rapid la informație”, se arată în comunicat. Compania oferă:

  • Pentru comunicarea cu persoane din Ucraina: apeluri și SMS-uri internaționale gratuite către Ucraina.
  • Pentru persoanele aflate in roaming in Ucraina: apeluri, SMS-uri și internet gratuit în roaming.
  • Pentru persoanele care vin din Ucraina pe teritoriul României: cartele PrePay gratuite distribuite în anumite puncte de frontieră de reprezentanții Orange. Aceștia vor fi prezenți zilnic în intervalul orar 10-16 și pot fi recunoscuți dupa sigla Orange vizibilă pe haine.”, se arată în comunicatul companiei.

Lista beneficiilor cu care vine la pachet fiecare cartelă oferită gratuit la graniță include:

  • apeluri internaționale gratuite către Ucraina
  • nelimitat minute și SMS în rețeaua Orange Romania
  • 2000 de minute naționale și internaționale către fix sau SMS naționale, din care 300 minute sau SMS sunt și internaționale pe mobil UE
  • 6 GB internet național + 60 GB bonus internet naționalGratuitatea serviciilor Apeluri internaționale și Roaming se aplică retroactiv începând cu data de 24 februarie până pe 31 martie.
Citește și: