Anunțul lui Putin, de Ziua drapelului național. Ce se va întâmpla de la 1 septembrie în Rusia

Anunțul lui Putin, de Ziua drapelului național. Ce se va întâmpla de la 1 septembrie în Rusia

Vladimir Putin s-a adresa rușilor de Ziua drapelului național, 22 august. El a anunțat că începând cu 1 septembrie, toate școlile ruse vor începe săptămâna cu o ceremonie în care se va ridica drapelul și se va intona imnul național. 

Putin, declarații de ziua drapelului național

Președintele rus a făcut mai multe declarații și a dat asigurări că Rusia „va rămâne fidelă valorilor tradiţionale şi, ca naţiune puternică şi independentă, va urma doar acele politici care îi corespund intereselor fundamentale.

Iată discursul înregistrat al lui Vladimir Putin, de Ziua drapelului național.

„Prieteni,

Astăzi, marcăm Ziua Națională a Drapelului. Respectăm simbolul oficial al statului rus care, împreună cu emblema și imnul său, reprezintă suveranitatea și independența Rusiei și afirmă continuitatea între generațiile poporului nostru multietnic.

Steagul nostru, care a fost arborat pe prima navă de război a Rusiei în urmă cu peste trei secole, a rămas simbolul Rusiei în perioadele dificile și provocatoare ale istoriei sale – în timpul lui Petru cel Mare, când Imperiul Rus era încă în formare, pe câmpurile de luptă ale Primului Război Mondial și în mijlocul schimbărilor dramatice ale anilor 1990, contradictorii și dificile. La 22 august 1991, steagul alb, albastru și roșu a fluturat din nou deasupra Rusiei.

Astăzi, acesta a devenit un element fix al vieții noastre ca element inalienabil al statalității rusești, un simbol al unității poporului nostru, al devotamentului său față de Patrie și al disponibilității de a susține interesele naționale.

Drapelul național simbolizează credința noastră în valorile noastre tradiționale la care nu vom renunța niciodată – adevărul și dreptatea, solidaritatea și mila, precum și respectul pentru istoria neîntreruptă de secole a Rusiei, pentru realizările și victoriile strămoșilor noștri, care ne inspiră să ne îngrijim și să ne apărăm Patria și să nu permitem niciodată nicio hegemonie sau diktat străin.

Dorința de a trăi conform propriei noastre voințe, de a ne alege propria cale și de a o urma, a devenit parte din codul genetic al poporului nostru.

Rusia este o putere mondială puternică și independentă. Pe scena internațională, ne-am angajat să urmărim doar acele politici care răspund intereselor vitale ale Patriei noastre.

Drapelul național și steagul roșu nepieritor al Victoriei insuflă generației în creștere aprecierea pentru valorile patriotismului, cetățeniei și responsabilității pentru viitorul Patriei.

Începând cu 1 septembrie anul acesta, toate școlile din țară vor începe fiecare săptămână școlară cu o ceremonie de ridicare a drapelului și intonarea imnului.

Sunt convins că drapelul național al Rusiei va rămâne întotdeauna un simbol sacru pentru toate generațiile de cetățeni ai noștri. Acesta îi va inspira spre glorie militară, realizări profesionale și noi culmi în știință, cultură și sport. Îi va face să fie mândri de Patria lor.

La mulți ani de Ziua Drapelului Național, prieteni!”, a transmis Putin.