Anunțul în noapte despre mărirea pensiilor românilor: ”De la 10% la 15%, la 11%”

Anunțul în noapte despre mărirea pensiilor românilor: ”De la 10% la 15%, la 11%”

Majorarea pensiilor pentru milioane de români continuă să fie o himeră pentru autoritățile de la guvernare. În fiecare zi, sunt aruncate o serie stufoasă de variante, cea mai nouă dintre ele venind chiar de la premierul țării.

După ce ieri am auzit din nou ”valoarea minimă de 10%” de la social democratul aflat la conducerea Ministerului Muncii, acum, a ieșit premierul în fața nației pentru a vorbi despre viziunea sa asupra subiectului, într-o intervenție la Antena 3. Oficialul a insistat pe faptul că își păstrează ”partea de responsabilitate” în privina unui anunț pe acest subiect pentru că „nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, şi aşa sunt destul de necăjiţi”. Cum am mai auzit și în ultimele săptămâni, premierul ”a aruncat” mai multe variante de majorare a pensiilor pentru milioane de români. Este vorba de 10, 15 și 11%, în această ordine. Pe de altă parte, în continuare, nu avem o variantă finală.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor, cu cât se majorează

„Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi, şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate. Îmi doresc foarte mult, ca prim-ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili. Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat Nicolae Ciucă la Antena 3, când a fost întrebat cu cât vor crește pensiile românilor.

Cu o zi înainte, ministrul Muncii a declarat din partea PSD că vom avea o creștere de cel puțin 10%. „Vă spun foarte clar, că de la 1 ianuarie 2023 (cresc pensiile – n.red.). În termenul cel mai scurt se va decide (cu ce procent vor fi majorate pensiile – n.red.) și vom face anunțul. PSD a cerut minimum 10%, cu aplicabilitate imediată. Noi vrem să discutăm transparent, pe bază de cifre, am venit cu cifrele în coaliție, după propunerea pe care am făcut-o în numele PSD, m-am bucurat că la unul dintre evenimentele de la Curtea de Conturi, președintele Marcel Ciolacu și premierul a spus că pensiile trebuie să crească. Decizia de la 1 ianuarie e luată. În discuțiile interne din partid s-a spus că e impetuos necesar (ca procentul de majorare să fie comunicat – n.red.) chiar înainte de a avea construcția bugetului de stat pe care o vom trimite în Parlament la dezbatere și așa cred că va fi”, a declarat Marius Budăi, pentru România TV.