Anunțul dimineții despre Transalpina și Transfăgărășan: când se închid cele mai frumoase drumuri din România

Anunțul dimineții despre Transalpina și Transfăgărășan: când se închid cele mai frumoase drumuri din România

Deși sunt cele mai fascinante drumuri pe care le are România și reprezintă mândria țării, Transfăgărășanul și Transalpina sunt și unele dintre cele mai periculoase. Din acest motiv, nu sunt deschise pe parcursul întregului an.

În mod inevitabil, la fel ca în fiecare an, CNAIR a dezvăluit că peste doar câteva zile, va închide circulația pe Transalpina și Transfăgărășan pe parcursul iernii. Evenimentul se va produce începând cu 17 noiembrie 2022 din cauza vremii neprielnice de pe unele sectoare din traseele montane.

Când se închide Transalpina, Transfăgărășan

Din cauza condițiilor meteorologice, din 17 noiembrie 2022, la ora 7:00, CNAIR va opri circulația pe sectoare de drum care vor face imposibilă parcurgerea celor mai atractive trasee automobilistice din România.

„Având în vedere ultimele prognoze meteorologice şi pentru siguranţa participanţilor la trafic s-a luat decizia ca, începând de joi, 17.11.2022, ora 07:00, circulaţia rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum: DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800); DN 7C (Transfăgărăşan) între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – 130+800)”, au transmis, la finalul zilei de ieri, reprezentanții CNAIR.

Deși este totuși o veste proastă pentru cei care sperau să petreacă un timp mai îndelungat pe Transalpina și Transfăgărășan, comparativ cu anii trecuți, acest anunț a venit semnificativ mai târziu. Nu de alta, dar nu se respectă un calendar fix pe subiect, ci, CNAIR analizează condițiile de pe traseu și ia în calcul riscul la care se expun cei care vor să le parcurgă. Cu această ocazie, oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au sfătuit conducătorii auto care tranzitează rute montane să aibă autoturismele echipate de iarnă, să circule cu atenție și să respecte semnalizările și atenționările oficiale.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pe www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina oficială de Facebook a CNAIR.

Anunțul CNAIR vine după ce, în weekendul care tocmai s-a încheiat, temperatura a coborât până la -3 grade și s-a format un strat de zăpadă care a dus la obligativitatea intervenirii echipamentelor de dezăpezire.

„Pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, partea carosabilă a fost acoperită cu un strat subțire de zăpadă. Temperatura înregistrată la această oră este de -3⁰ și bate vântul. Utilajele de deszăpezire acționează cu lamă și material antiderapant pentru a asigura circulația rutieră în condiții de siguranță. Reamintim că accesul pe acest sector de drum este permis între orele 10⁰⁰ și 17⁰⁰. În funcție de starea vremii se va lua decizia dacă astăzi circulația va fi deschisă”, a anunțat DRDP Craiova în acest weekend.