Anunțul ANAF pentru toți românii care își caută o casă: se vând la licitație locuințele sechestrate. Cât costă un apartament

Anunțul ANAF pentru toți românii care își caută o casă: se vând la licitație locuințele sechestrate. Cât costă un apartament

Inevitabilul s-a produs, iar mulți români care s-au ancorat în credite Prima Casă pentru achiziția unui apartament nu au mai putut să-și achite ratele. Acum, a căzut în sarcina ANAF să vând acele locuințe la licitație pentru a recupera prejudiciul.

ANAF a început să vândă la licitație proprietățile sechestrate de la persoanele care le-au achiziționat prin programul asigurat de stat, Prima Casă și care, dintr-un motiv sau altul, nu au mai putut plăti ratele. Momentan, vorbim doar de apartamente, dar având în vedere explozia dobânzilor și a indicilor ROBOR și IRCC, este doar o chestiune de timp până când inițiativa se va extinde la case și terenuri.

Când au loc licitațiile ANAF pentru locuințe, cât costă un apartament

Prima licitație pentru un apartament de la ANAF a avut loc ieri la ora 12 pentru un apartament cu două camere de pe Strada Banul Udrea din sectorul 3. Cu două camere și 65,2 metri pătrați, la care se adaugă un teren în folosință de 12,8 metri pătrați (loc de parcare), locuința a avut un preț de pornire de 55.000 de euro sau 271.183 de lei.

Următoarea licitație la care poți participa este pe 29 septembrie la ora 12, iar miza este un apartament situat pe Bulevardul Theodor Pallady din Sectorul 3 cu trei camere și o suprafață utilă de 57,14 metri pătrați. Prețul de pornire este de 46.500 de euro sau 229.346 lei. Nu în ultimul rând, pe 12 octombrie 2022, tot la ora 12, este programată o altă licitație pentru o locuință sechestrată de către ANAF din cauza faptului că nu au fost plătite ratele la bancă. De această dată este vorba de un teren intravilan de 678 de metri pătrați cu un imobil de 82 mp (locuință P+1E) și o terasă de 3,71 mp. Prețul de pornire este de 403.618 sau aproape 81.800 de euro.

Acesta este însă doar începutul. În contextul crizei actuale de pe piața imobiliară și faptului că s-au dublat ratele la bancă pentru mulți români, apartamentele sechestrate se vor înmulți precum ”ciupercile după ploaie”.