08 ian. 2022 | 12:35

Antenele de internet Starlink ale lui Musk atrag pisici: care este motivul

ACTUALITATE
Antenele de internet Starlink ale lui Musk atrag pisici: care este motivul

Se pare că antenele Starlink de la SpaceX – afacerea lui Elon Musk care va face din compania spațială un furnizor principal de servicii de internet folosind constelații de sateliți –atrag pisicile locale în zilele reci.

Într-un tweet recent al unui client Starlink, acesta spune că a numărat cel puțin cinci pisici ghemuite pe una dintre antenele de internet, aparent pentru a se încălzi.

„Starlink funcționează grozav până când pisicile descoperă că antena de internet degajă puțină căldură în zilele reci”, a scris utilizatorul de Twitter Aaron Taylor în ajunul Anului Nou.

Starlink este serviciul de internet al SpaceX care folosește sateliți orbitali, dintre care unii au declanșat recent un incident internațional după ce stația spațială chineză a trebuit să se abată din calea lor.

Este posibil ca antenele să atragă și alte creaturi mici, iar un utilizator Reddit a folosit imaginile termice pentru a determina de ce animalele se adună în jurul antenelor de internet.

„Mi-am verificat antena cu un vizor termic și, de fapt, imaginile arată ca îîntreaga antenă, chiar și partea din spate este caldă”, a scris utilizatorul pe Twitter.

Alți utilizatori și-au exprimat îngrijorarea că păsările cocoțate pe marginea antenei ar putea face mizerie, prezentând potențiale probleme de performanță ale internetului. Totuși, nu este clar dacă “intrușii” necuvântători provoacă întreruperi ale serviciului de internet Starlink.

Elon Musk și sateliții lui din rețeaua Starlink: cum ”a dat-o de gard” și a intrat în vizorul Chinei

Cum ziceam mai sus, Elon Musk are o serie de ambiții impresionante legate de explorarea spațiului, iar acestea au început deja odată cu lansarea sateliților Starlink. Din păcate, rețeaua sa de sateliți face probleme.

Elon Musk a fost criticat aspru de chinezi în spațiul online, recent. Aparent, autoritățile chineze s-au plâns de faptul că au fost forțate să execute o serie de manevre cu propria stație spațială, în orbita pământului, pentru a evita coliziunea cu sateliții celui mai bogat om din lume, conform Reuters, via Agerpres.

Starlink Internet Services este o divizie a companiei spațiale SpaceX ce aparține lui Elon Musk. Aceasta este cunoscută mai ales pentru sateliții aflați pe orbita Pământului. Din păcate, respectivii sateliți au avut ”două întâlniri apropiate” cu stația spațială chineză. Evenimentele s-au petrecut pe 1 iulie și 21 octombrie, potrivit unui document depus de către autoritățile chineze la biroul ONU pentru probleme spațiale, la începutul lunii decembrie.