Acest miliardar călătorește pe Stația Spațială Internațională: este primul turist pe ISS, în peste un deceniu

Acest miliardar călătorește pe Stația Spațială Internațională: este primul turist pe ISS, în peste un deceniu

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa merge într-un test pentru viitoarea sa călătorie în jurul Lunii. El urmează să petreacă 12 zile pe Stația Spațială Internațională, alături de asistentul său, Yozo Hirano, care va documenta călătoria.

Alături de cosmonautul Alexander Misurkin, cei doi călătoresc la ISS cu o navă spațială Soyuz MS-20, operată de agenția spațială a Rusiei, Roscosmos.

Maezawa s-a antrenat pentru călătorie o sută de zile. Şederea lui pe ISS este un alt exemplu că călătoriile civile către staţia spaţială devin din ce în ce mai obişnuite.

Miliardarul japonez călătorește pe Stația Spațială Internațională

Potrivit Agence France-Presse, el și asistentul său vor fi primii turiști spațiali care vor vizita ISS în mai bine de un deceniu, deși Roscosmos a dus acolo un regizor de film și un actor în octombrie, pentru a filma un lungmetraj în spațiu pentru prima dată.

În timp ce noi ne îngrijorăm în legătură cu facturile la gaz și curent, dacă se ne vaccinăm sau nu, rușii fac filme în spațiu și, cu această ocazie, reușesc să ia și fața americanilor. Ca referință, Tom Cruise spera de mult timp să facă primul film imortalizat în mod autentic printre stele, dar Vladimir Putin a fost mai ambițios.

Revenind la Yusaku Maezawa, miliardarul japonez a anunțat în martie că vrea să caute alte opt persoane care să i se alăture în călătoria sa lunară de o săptămână, care este programată provizoriu pentru 2023.

Dacă totul merge bine, el și colegii săi de echipaj vor deveni primii turiști lunari ai SpaceX.

Mazewa, care a cumpărat toate locurile de pe zbor, a devenit cunoscut pentru cadourile sale generoase. La începutul lui 2019, el a promis că va oferi peste 900.000 de dolari persoanelor care i-au dat retweet. Asta l-a făcut să spargă recordul de retweet al Twitter.

Este o ocazie semnificativă. Maezawa a devenit prima persoană care și-a plătit propriul bilet la ISS în mai mult de un deceniu, potrivit companiei care a intermediat acordul.

„Sunt atât de curios cum este viața în spațiu”, s spus Maezawa într-un comunicat. „Așadar, intenționez să aflu pe cont propriu și să împărtășesc cu lumea pe canalul meu de YouTube”.