28 feb. 2022 | 12:55

Anonymous trece la fapte: mai multe instituții din Rusia, blocate de hackeri

ACTUALITATE
Anonymous trece la fapte: mai multe instituții din Rusia, blocate de hackeri

Hackerii de la Anonymous și-au pus amenințările în practică, astfel că mai multe instituții din Rusia au fost blocate de aceștia, pe fondul războiului pornit de Vladimir Putin, împotriva Ucrainei.

Tot ei, cei de la Anonymous, au mai spus că își vor continua demersurile până în momentul în care președintele rus va ține cont de drepturile fundamentale ale omului, în regiune.

Anonymous anunță atacuri cibernetice fără precedent

Grupul de hackery Anonymous a publicat inclusiv un mesaj video prin care își subliniază intențiile împotriva Rusiei lui Vladimir Putin. Clipul YouTube poate fi urmărit la sfârșitul acestui articol.

„Invadarea Ucrainei arată că regimul pe care-l conduci nu are respect față de drepturile omului”, au transmis hackerii, avertizând că manifestațiile de protest față de acțiunile președintelui rus se vor amplifica.  ”Domnule Putin, te vei confrunta cu atacuri cibernetice fără precedent din toate colțurile lumii. Membrii Anonymous au declarat război cibernetic regimului tău agresiv”, au transmis, în mesajul lor video, Anonymous.

Tot ei au relatat următoarele: „Câteva site-uri doborâte este doar începutul, curând vei cunoaște mânia deplină a hackerilor lumii. Mulți dintre ei, cei mai probabil, sunt rezidenți ai țării tale. Secretele tale s-ar putea să nu mai fie în siguranță”.

Rețeaua de hackeri Anonymous a declarat, în cursul zilei de vineri, „război” Rusiei, lansând, deopotrivă, o serie de atacuri asupra site-urilor guvernamentale din această țară, dezactivând inclusiv site-ul Ministerului rus al Apărării, preț de câteva ore.

Russia Today și RT.com au acuzat, de asemenea, că și site-urile lor ar fi fost încetinite, o parte dintre ele fiind chiar dezactivate, în aceeași zi de vineri. Anonymous a revendicat și dezactivarea site-ului oficial al guvernului Ceceniei, la câteva ore după ce regiunea și-a anunțat alianța cu Rusia, împotriva Ucrainei.

Hackerii au declarat că au fost nevoiți să ia astfel de măsuri întrucât președintele Vladimir Putin nu ar fi răspuns cerințelor de a opri masacrul din Ucraina, așadar organizația Anonymous a trebuit să ia atitudine.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele