Grupul de hackeri Anonymous declară război Rusiei: primele obiective, atinse

Grupul de hackeri Anonymous declară război Rusiei: primele obiective, atinse

Colectivul de hackeri Anonymous a dezactivat mai multe site-uri web ale guvernului rus, inclusiv serviciul de știri Russia Today controlat de stat.

Hackerii care s-au identificat cu colectivul Anonymous au anunțat că au lansat operațiuni cibernetice care au distrus pentru scurt timp RT.com, precum și site-urile web ale Kremlinului, ale guvernului rus și ale Ministerului Rus al Apărării.

RT.com a confirmat că atacul a avut loc, spunând că a încetinit unele site-uri web, în ​​timp ce altele sunt offline pentru „perioade prelungite de timp”.

Grupul de hackeri Anonymous vs. Rusia

Acoperirea de către RT a situației din Ucraina a fost copleșitoare dintr-o perspectivă pro-rusă, arătând focuri de artificii și sărbători vesele în teritoriile nou ocupate.

În Marea Britanie, parlamentarii au spus că acest canal TV este „instrumentul personal de propagandă” al președintelui rus Vladimir Putin și ar trebui interzis.

Expertul în securitatea internetului, Robert Potter, a spus că atacul de tip DDoS folosit a implicat mai multe sisteme care “inundau” un site web vizat. Atacurile DDoS sunt considerate ușor de montat și ușor de apărat.

„Este ca și cum ai încerca să treci cinci oameni printr-o ușă în același timp”, a spus el.

O măsură simplă este dezactivarea traficului străin către un site web, ceea ce ar putea explica de ce în prezent pare a fi mai ușor să accesezi RT.com din interiorul Rusiei decât din exterior.

„Dacă distrugi Amazon cu un DDoS, ei pierd milioane pe minut, dar pentru site-ul de știri al agenției de propagandă rusă nu este o problemă atât de mare”.

Dar Potter spune că este posibil să vedem mai mult „activism cibernetic” anonim curând.

Anonymous este un colectiv descentralizat fără ierarhie sau conducere și se știe că au avut atacuri anterioare care au vizat CIA, Statul Islamic și Biserica Scientologiei.

Un videoclip Anonymous postat pe 15 februarie amenința că va lua „ostatice” sistemele de control industrial ale Rusiei, dacă criza din Ucraina escalada.

Citește și: