Android Auto vrea să concureze cu Apple CarPlay: ce schimbă Google

Android Auto vrea să concureze cu Apple CarPlay: ce schimbă Google

Google adaugă un suport mai bun pentru afișaje mai mari, streaming video în mașină și multe altele.

După toate anunțurile importante legate de hardware și software din timpul prezentării principale I/O 2022, Google a distribuit câteva actualizări pentru mașinile cu Android Auto și vehiculele cu sisteme de infotainment bazate pe Android Automotive.

Detaliată ca parte a sesiunii Google „Noutăți cu Android pentru mașini”, cea mai importantă schimbare viitoare este o interfață de utilizare reîmprospătată pentru Android Auto, axată pe facilitarea navigării, controlului media și comunicarea cu ceilalți în timp ce conduci. Pentru a găzdui afișajele mai mari în mașinile noi, compania transformă split-screen-ul în standard de vizualizare pe toate dispozitivele, astfel încât o să poți vedea direcțiile, muzica și textele în același timp. Asta înseamnă că vei putea întrerupe rapid o melodie sau vei vedea un mesaj nou fără a fi nevoie să navighezi printr-o mulțime de meniuri și setări.

Android Auto se reinventează

În plus, Google îmbunătățește, de asemenea, suportul pentru layout-uri adaptive care se pot adapta mai ușor la varietatea tot mai mare de afișaje din mașinile noi. Deci, indiferent dacă ai un afișaj foarte larg pe bord sau un ecran tip portret, interfața de utilizare Android Auto poate afișa în continuare toate informațiile relevante. Între timp, pentru a îmbunătăți comenzile hands-free, Asistentul Google oferă sugestii contextuale mai bune pentru lucruri precum returnarea apelurilor pierdute, orele de sosire a mesajelor și multe altele.

În cele din urmă, pentru proprietarii de mașini cu sisteme bazate pe Android Automotive (cum ar fi vehiculele noi de la Ford, Volvo și altele), Google extinde opțiunile de divertisment în mașină cu suport mai larg pentru aplicațiile de streaming video.

La începutul acestui an, la CES, Google a anunțat capacitatea de a reda clipuri de pe YouTube, iar acum aplicațiile Tubi TV și Epix Now vor fi adăugate în curând. Nu uita, poți viziona videoclipuri doar în timp ce mașina este parcată, așa că atenția va fi axată pe condus.

Compania spune că are, de asemenea, planuri să permită pasagerilor să transmită conținut de pe telefoanele lor pe afișajul încorporat al vehiculului lor, deși nu există o cronologie concretă pentru momentul în care acesta va fi disponibil încă.

Citește și: