Soluția pentru Android Auto care-ți promite că vei evita accidentele

Soluția pentru Android Auto care-ți promite că vei evita accidentele

Mașinile au devenit tot mai inteligente în ultimii ani. Iar sisteme precum Android Auto și Apple CarPlay au contribuit din plin la acest lucru.

Industria auto promite, de câțiva ani buni, nu doar modele mai prietenoase cu mediul, ci și mult mai inteligente. S-au încheiat diverse parteneriate cu giganți din tehnologie și a fost doar o chestiune de timp până ce sistemele de operare oferite de Android și Apple au ajuns și pe mașini.

Majoritatea noilor modele sunt echipate cu aceste sisteme de operare. E vorba de Android Auto și Apple CarPlay. Sigur, există o funcție extrem de importantă a acestora: șoferii nu mai sunt nevoiți să pună mâna pe telefoane. Dar nu e singura funcție prin care sistemele de operare promit siguranță mai mare în trafic.

Cum promite Android Auto că salvează viața pietonilor

Mai mulți dezvoltatori de aplicații au venit cu o idee pentru ca Android Auto să devină și mai sigur. E vorba de un concept care se folosește chiar de telefoanele pietonilor pentru a-l împiedica pe șofer să provoace un accident mortal. Cum? E simplu.

E vorba de aplicația VisibleZone, care detectează și prezice când un pieton din apropiere riscă să fie lovit de mașină. Sistemul se folosește de inteligența artificială, mai precis utilizează telefonul șoferului conectat la Android Auto și telefoanele pietonilor din apropiere. Se stabilește locația fiecăruia și cam aia e.

Numai că există o mică problemă. Pentru ca acest sistem să salveze, într-adevăr, vieți e nevoie ca aplicația VisibleZone să fie instalată și de șoferul care folosește Android Auto și de pieton. Cu alte cuvinte, pietonii care nu-s foarte familiarizați cu tehnologia sau, pur și simplu, nu vor să-și instaleze aplicația nu vor fi luați în seamă. Mai mult, aplicația nu recunoaște telefoanele care rulează pe iOS.

Oricum, aplicația e, deocamdată, la stadiul de concept.

O soluție mult mai bună vine, însă, de la Google. E vorba de Personal Safety, o aplicație testată doar în Statele Unite și doar pe telefoanele Google Pixel. În momentul în care un telefon Google sesizează accidentul, sună automat la numărul de urgență. Dacă n-a fost nimic grav, poți opri acțiunea asta. Totodată, mai există opțiunea în aplicație să anunți persoane apropiate că ai probleme.

Găsești detalii AICI.

Citește și: